5 січня 2023 17:17

Руслан ФОМІН: "Рикун мені казав: "Малий, ти на мене не дивись. Просто біжи, а я дам"

Колишній нападник «Металіста» Руслан Фомін розповів про часи партнерства з Олександром Рикуном.

- Ви грали в одній команді з Олександром Рикуном. Він вчив вас грати в футбол?


- Я жив два роки з Олександром Валерійовичем в одній кімнаті. Він завжди мені казав: «Малий, ти на мене не дивись, навіть якщо я спиною. Ти просто біжи, а я дам».

Так і було. Пам'ятаю, грали вдома з «Кривбасом». Перший тайм, рахунок 0:0. І він спиною до чужих воріт приймає м'яч і дає передачу між центральним захисником та опорником, а я біжу з лівого флангу, набираю.


Не дивлячись на нього, я вже підсвідомо розумів, що він буде віддавати пас. Можливо, згадалися слова, які він мені тоді сказав. Я вийшов сам-на-сам із воротарем, ззаду мене збив захисник - червона картка.


Тоді ми ледве забили в більшості. Перемогли 1:0, забив Сергій Давидов у другому таймі. Тому, думаю, що Олександр Валерійович Рикун - найсильніший український футболіст.

- Його партнери по команді розповідали, що він міг спокійно хильнути 150 грам перед матчем - і нічого.


- Неправда. Перед матчем він ніколи не пив. У нього був карт-бланш. За три дні до гри - у нього режим, а після матчу йому давали два дні на відновлення, можна сказати (посміхається).


- В карти можна було з ним у кімнаті зарубитися?


- Звісно. В джокер грали постійно, не тільки в кімнаті, а і в автобусі. Завжди була компанія: Олександр Бабич, Олександр Горяїнов, Валентин Слюсар, Олександр Рикун і я молодий грав з ними.


Рикун ніколи не програвав у карти, він запам'ятовував усі карти - що вийшло, що залишилося і що буде в колоді. Грали за гроші. Не пам'ятаю, на які суми грали, по гривні, дві, - розповів Фомін.


Фото: ФК "Марiуполь"