1 травня 2024 19:05

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "Розуміємо, що права не помилку в нас немає"

Півзахисник «Динамо Андрій Ярмоленко прокоментував перемогу над «Вересом» (3:0).


– Перший тайм був непростим, «Верес» був у низькому блоці. Наскільки важко було грати проти такої оборони?


– Було нелегко, але коли забили м’яч, то стало легше. «Верес» добре захищався, а в нас були невеликі проблеми зі створенням гольових моментів.


– До першого голу ви грали здебільшого в центрі поля. Чи було комфортно вам там грати? Якою була установка від тренера на таку позицію?


– Так, грав у центрі. Як я вже говорив, для мене це не проблема. В принципі, я знаю, що треба робити на цій позиції, тому ніяких проблем не було.


– До кінця чемпіонату все менше матчів, але відстань до «Шахтаря» все одно 4 очки. Чи є якийсь додатковий тиск? Чи команда не звертає на це увагу, готуючись до матчів у звичному режимі?


– Готуємося у звичному режимі докожної гри. Розуміємо, що права не помилку в нас немає. Звичайно, є тиск, але це нормально. Якщо ти хочеш боротися за найвищі місця, за чемпіонство, то тиск буде завжди. Думаю, так само є тиск на «Шахтаря», тому що вони розуміють, що не можуть втрачати очки, як і ми.


– Як можете прокоментувати свій гол?


– Бражко пробив штрафний, воротар відбив м’яч, а я першим був на добиванні.


– Це одразу було заплановано, що після першого гола ви переходите на фланг, а Кабаєв –у центр?


– Ні-ні. Я думаю, що і для Кабаєва, і для мене це не нова позиція. Головний тренер сказав, що розпочинаємо так, а якщо він щось побачить і захоче змінити, щоб ми були готовими до зміни позицій, щоб суперник не звикав до нас.


– Наскільки сьогодні відчувалася відсутність основних гравців – Тимчика і Шапаренка?


– Послухайте, я не знаю, хто в нас основний, а хто – ні. Це треба запитувати у головного тренера. Я знаю, що в нас є склад команди і кожен гравець повинен бути готовим вийти зіграти. Не можу сказати, хто в нас – основний, а хто – ні. Є обойма гравців, ми всі – команда.


– Пономаренко забив свій дебютний гол за першу команду «Динамо». Привітали його?


– Звичайно. Це такий момент для гравця, який він запам’ятає на все життя. Звичайно, привітали його в роздягальні. Нехай не зупиняється, працює і, дай Бог, у нього все вийде.