15 травня 2024 16:07

ДЮФЛУ. 1 ліга. U-19. "Динамо" - ДЮФК "Атлетик" Одеса 7:0

У завершальному турі групового етапу 1 ліги серед команд U19 «Динамо» зіграло з одеським «Атлетиком».


На навчально-тренувальній базі ДЮФШ «Динамо» на Нивках зустрілися перша та четверта команди, однак якщо «Динамо» перед завершальним туром відірвалося на 15 очок від найближчого переслідувача, то «Атлетик» лише на 2 очки відставав від «Ніки» і на одне від «Діназа».


Підопічні Олексія Дроценка доволі швидко відкрили рахунок. На 13-й хвилині до взяття воріт призвело стандартне положення, оригінально розігране динамівцями. Вадим Мерва після незвичної розбіжки навісив зі штрафного з правого флангу на дальню стійку, де першим на м’ячі опинився Гліб Приймак і ударом в один дотик у падінні переправив м’яч у кут воріт.


Господарі поля володіли перевагою впродовж гри, проте у першому таймі одесити чинили достойний спротив киянам. Та все ж пропустили вдруге під завісу тайму. Видовищний гол забив Вадим Мерва, поціливши у верхній кут воріт ударом метрів з 20-ти.


Другий тайм пройшов за повної переваги динамівців, які відвантажили у ворота суперників ще 5 м’ячів. На 52-й хвилині м’яч влучив у руку захиснику «Атлетика» у штрафному майданчику гостей. Арбітр призначив пенальті, яке виконав Ільченко. Ще за кілька хвилин після класного розрізного пасу у виконанні Дениса Хамка відзначився Калінкін.


На 59-й хвилині гол-красень забив центральний захисник Максим Палатай, вколотивши м’яч у кут воріт гостей метрів з 30-ти.


На 72-й хвилині Букатий увірвався до штрафного майданчика правим флангом і буквально закотив курйозним ударом м’яч у дальній кут воріт деморалізованих гостей. Ще за хвилину динамівці забили 7-й гол: Ільченко обіграв голкіпера, але опинився під гостри кутом, звідки покотив у центр, а Хамко набіг та розстріляв ворота.


За рахунку 6:0 тренерський штаб вдався до експерименту, випустивши у якості польового гравця голкіпера Артема Сьомку, який у минулому турі відзначився голом з пенальті. У грі з «Атлетиком» Артем теж мав кілька нагод, аби забити гол, і взяв неактивну участь в одній гольовій атаці киян, але після того одесити, замінивши свого голкіпера, більше не пропускали – 7:0.


ДЮФЛУ. 1 ліга. U19. «Динамо» - ДЮФК «Атлетик» (Одеса) – 7:0


15.05.2024. Київ. НТБ «Нивки»


«Динамо»: 1.Авраменко, 18.Приймак, 21.Палатай (Сьомка, 72), 3.Білий, 19.Дехтяр, 8.Малюта (Бойко, 65), 7.Ільченко, 15.Черчукан (к) (Белев’ят, 46), 11.Губенко (Хамко, 46), 5.Мерва (Бурлаков, 46), 14.Калінкін (Букатий, 65).


Голи: Приймак (13), Мерва (42), Ільченко (53), Калінкін (57), Палатай (59), Букатий (72), Хамко (73).


Фото: ФК "Динамо"