27 липня 2022 22:52
4

Буде скандал! Гол-фантом вибив "Ворсклу" з єврокубків

Як і перша гра між командами, ця зустріч проходила в Стокгольмі, але на іншому стадіоні, який був домашнім для АІКа. Тиждень тому «Ворскла» сенсаційно виграла, тому сьогодні було б для проходу достатньо і нічиєї.


Віктор Скрипник не став вигадувати велосипед, а поставив ту ж одинадцятку, що і в першій грі. А його опонент дещо змінив склад – шведам треба було обов’язково забивати. Зокрема, на полі в основі з’явився Гвідетті.


Господарі поля відразу ж побігли в атаку, демонструючи, що сьогодні легко не буде. Чогось серйозного не вийшло, але «Ворскла» вперше змогла щось зробити аж хвилин через 5. Олійник падав в штрафному АІКа і просив пенальті, але, швидше за все, арбітр прийняв правильне рішення і показав продовжувати.


Досить динамічно проходила гра. Після стартової заминки полтавці зуміли виконати кілька навісів, які не стали небезпечними, і непогано пробити – дальній удар Пуцліна відбив кулаками воротар. Ще Венсан Тілль пробував випросити для суперника червону картку, проте його акторська гра далека від ідеалу. На щастя, арбітр не дав нашому гравцеві попередження.


А за кілька хвилин в епіцентрі подій опинився той-таки Гвідетті. Він справа вибіг на побачення з Різником, проте не зумів прошити того сильним низовим ударом. Але після рикошету знову отримав м’яч і вирішив піжонськи легко накинути в дальній кут. Вийшло мимо.


На відміну від першого матчу, сьогодні фланг Пердути в першому таймі просідав. Звідти в середині тайму проходили небезпечні простріли, з якими, однак, справлявся наш захист. А напад в цей час відповідав дальніми ударами, але Козиренко і Тілль били в руки воротареві.


Несподівано на полі ще в першому таймі з’явився герой першого матчу Челядін – Артем замінив Зайкова, який отримав пошкодження, причому жодних тактичних перестановок не відбулося.


А в шведів міг забивати Бьорнстрьом – він ефектно по черзі зіграв в стінку з Гвідетті та Стефанеллі і бив з лінії штрафного в правий нижній кут. Якби на кілька сантиметрів лівіше, рахунок був би відкритий.


На жаль, втримати ворота на замку до перерви не вдалося. На останній доданій хвилині Отьєно пішов вперед, відкинув у падінні на Мендеша, котрий з правого кута штрафного сильно пробив. Невеликий рикошет дезорієнтував Різника – 1:0 і 3:3 за сумою двох матчів.


Другий тайм теж розпочався з атак шведів. І якщо Коллінз з небезпечної позиції пробив метрів на 10 вище, то Отьєно після пасу Стефанеллі обіграв Різника і забив, але опинився в офсайді.


А далі розпочалися важкі для нашої команди часи, впродовж яких черговий дальній удар Тілля виглядав винятком. Різник крутився, як білка в колесі, відбиваючи то зрізку від захисника під перекладину, то удар Гвідетті впритул, то нейтралізуючи навіси. М'яч у полтавської команди не тримався зовсім.


Більш-менш нормальна атака відбулася аж на 68 хвилині - вдалося перевести м'яч через пас зліва направо, але простріл Пердути накрив воротар.


Проте після чорної смуги обовя'зково настає біла. «Ворскла» півтайму відбивалася, але врешті-решт зуміла відвести гру від своїх воріт. Скрипник спробував закріпити цей міні-успіх, випустивши на поле Феліпе та Кравчука.


На 80 хвилині нам дуже пощастило. Якби Стефанеллі, який вибіг на побачення з Різником після пасу Гвідетті, пробив трохи точніше, гра, мабуть, була б закритою. А так шанси зберігалися, хоча було дуже тривожно за полтавців - фізичної готовності явно не вистачало.


До кінця основного часу щось створити не вдалося жодній команді, тому, які в паралельній грі в Стамбулі, командам довеося грати ще 30 хвилин екстратаймів.


Перша десятихвилинка - таке, напівмоменти обох команд. Але який же момент мав Степанюк на 100 хвилині! Красива атака в один пас закінчилася скидкою Бацули зліва під удар форварду - Нордфельт продемонстрував блискавичну реакцію, витягнувши м'яч з-під перекладини. Тут же Степанюк бив ще раз з навіть кращої позиції, але удар не вийшов.


А в другому доданому таймі на авансцену вийшли арбітри - головний і лайнсмен. Де вони побачили перетинання повністю лінії воріт Різника - відомо тільки їм. Ну і ще, мабуть, шведським операторам, які сором'язливо показали повтор з трьох камер при наявних вісімнадцяти.


Фінальний штурм команді Скрипника дивідендів не приніс. Як і минулого року, полтавці вилітають з Ліги конференцій на першій же для себе стадії.


Ліги конференцій УЄФА. Кваліфікація. Другий раунд. Матч-відповідь.


АІК – «Ворскла» - 2:0 (перший матч – 2:3)

Голи: Мендес, 45+2, Бьорнстрьом, 107


Попередження: Отьєно, 41, Бауї, 117 – В. Тілль, 45, Родрігес, 83, Бацула, 88, Різник, 112, Пуцлін, 119


АІК: Нордфельдт – Отьєно, Папаяннопулос, Січендже (Сісей, 106), Мендес (Рінг, 102) – Бьорнстрьом, Ларссон, Гуссейн, Аярі (Ахмед, 77) – Стефанеллі (Мбунга-Кімпіока, 102), Гвідетті (Бауї, 106).


«Ворскла»: Різник – Бацула, Яворський, Зайков (Челядін, 30), Пердута – Олійник (Кулаковський, 95), Пуцлін, В. Тілль (Родрігес, 74), Козиренко – Степанюк, Марлісон (Кравчук, 74).


Арбітр: Мілош Міланович (Белград, Сербія).


Стадіон: «Френдс Арена» (Стокгольм, Швеція).


Удари (у площину): 21 (7) – 20 (9)


Кутові: 12 – 7


Оффсайди: 5 – 2.

Вже є фото та відео з лінії. Нажаль гол чистий.
Треба було грати перший матч в Польщі і робити різницю там
Типова Ворскла...
Сховати
Sergio, дивився матч паралельно з Динамо на другому моніторі, дуже не впевнен що гол був, скоріш ні ніж так