4 червня 2022 21:23

Володимир ШАРАН: "Довелося почути, що збірна Уельсу слабша за Шотландію, чому я дуже здивувався"

У неділю, 5 червня, збірна України має провести фінальний поєдинок відбору на ЧС-2022 проти Уельсу. Нагадаємо, у півфіналі кваліфікації "синьо-жовті" обіграли збірну Шотландії з рахунком 3:1. Екс-гравець національної команди, відомий український тренер Володимир Шаран в інтерв'ю Footboom поділився враженнями від гри із шотландцями та очікуваннями від зустрічі з Уельсом.


"Важливо – не перегоріти!"
- Хороший матч вийшов із Шотландією, важливу перемогу здобули, - зазначив Шаран. – Це додало впевненості у тому, що ми маємо великий шанс поїхати на ЧС-2022. Збірна України пройшла такий довгий і важкий шлях, коли, особливо на старті відбору, все складалося для нас не дуже вдало, було тяжко, багато матчів закінчилося внічию. Тепер же залишається лише одна гра.

Після поєдинку з Шотландією довелося почути, що збірна Уельсу слабша, ніж я дуже здивувався. Не згоден із такими висновками. Навпаки, Уельс сильніший за Шотландію. Так, українці не дали зіграти шотландцям так, як вони хотіли та планували, але проти валлійців буде інший футбол.

Слід пам'ятати - часто так буває, що залишається один крок, але його не вдається зробити з тих чи інших причин. Якщо збірна України матиме той самий настрій, солідна та холоднокровна гра, яку наші продемонстрували після голу Ярмоленка, все буде добре. Важливо – не перегоріти!

"Бущан зіграв не дуже впевнено"
- За підсумками матчу з Шотландією деякі фахівці мали питання до гри Бущана…

- Критика завжди має бути. Бущан зіграв проти шотландців не дуже впевнено, хоч грубих помилок не було. За рахунком 2:0 я сказав, що ми пропустимо… Цікаво, кого Олександр Петраков поставить у ворота на поєдинок із Уельсом – П'ятова чи Бущана. Велику роль у цьому питанні відіграватиме інформація від тренера наших голкіперів – за фізичною формою та психологічним станом. Щодо Бущана, то буває, він блищить у грі, але трапляються і не найвдаліші матчі.

– Переможний склад не змінюють? Чи варто чекати на вихід з перших хвилин зустрічі з Уельсом тих же футболістів збірної України?

- Усі хлопці зіграли рівно. До матчу із Шотландією я знав, яким буде стартовий склад "синьо-жовтих". Питання, хіба що було після виходу Циганкова. Але, як показала гра, він діяв не гірше за Мудрика. Не бачу сенсу міняти стартовий склад. Думаю, що знову треба зіграти з одним опорником і парою Зінченка – Малиновський вище за опорну зону.

"Супер-стимул для народу та ЗСУ"
- Що скажете про майбутнього суперника – збірну Уельсу?

- Валлійці грають у швидший футбол, ніж шотландці. Збірній України доведеться важче. Шотландія мала багато довгих передач, і в нас в обороні добре діяв Ілля Забарний. Уельс має швидкі фланги та таку зірку, як Гарет Бейл – креативного та непередбачуваного виконавця.

- Які шанси у команд на успіх?

- Вважаю, що шанси – 50 на 50. Повторюся, суперник у нас серйозніший, ніж на попередній стадії. Проте збірна України може здобути перемогу, яка стане супер-стимулом для нашого народу, для ЗСУ. Ми повинні і Уельс обіграти, і перемогти у війні з Росією.