12 травня 2024 17:31

"Чорноморець" в більшості розгромив "Металіст 1925"

"Металіст 1925" продовжує свою відчайдушну боротьбу за виживання. У минулому турі харків'яни нарешті взяли свою першу за 14 матчів перемогу, обігравши "Ворсклу". Утім, оскільки конкуренти також беруть свої очки, команда Скрипника не зрушила із зони прямого вильоту. Тому в Одесу харків'яни їхали як на черговий останній і рішучий бій.


В одеситів становище здавалося простіше, але серія з 5 поразок раптом стала зберігати для одеситів варіанти закінчити регулярний чемпіонат у зоні перехідних матчів. Тож і для господарів гра з харків'янами не була прохідною, думати про відпочинок на пляжах Одеси ще рано.


Стартовий склад від Григорчука виявився прогнозованим - ті самі 11 гравців, які провели два нещодавні матчі з "Шахтарем". Воно й зрозуміло - ресурс у тренера обмежений і шукати різні варіації просто ні з ким через коротку лавку.


Скрипник також не став шукати чогось нового і випустив ті самі 11 гравців, які тиждень тому обіграли "Ворклу". При цьому візуально це не був горезвісний "ромб".


Почали команди досить рівно і досить спокійно. "Моряки" на правах господарів більше володіли ініціативою, але загалом усе було рівно.


Гра йшла у своєму спокійному руслі, аж поки підбадьорити ситуацію не вирішив Безуглий, який на 22-й хвилині в стилі кунг-фу в центрі поля шипами в груди вирубив Авагімяна. Навіщо, для чого? Напевно, це не скаже і сам Микита. Чиста червона і гості в меншості вже в середині першого тайму.


Скрипник одразу ж випустив Курило замість Гармаша і харків'яни почали грати від оборони. І майже втримали рахунок до кінця рахунку. Майже. Мозіль працював як міг, тягнув усе, що летіло у площину, але все-таки пропустив у самій кінцівці тайму. Перший удар Васильєва кіпер гостей потягнув, але круглий після невеликого рикошету знову прилетів до Олександра, який все-таки заштовхав його в сітку. 1:0.


28-й тур УПЛ, сезон 2023/24


12 травня, Одеса, Стадіон "Чорноморець"


Суддя: Клим Заброда (Суми)


"Чорноморець" (Одеса) - "Металіст 1925" (Харків) 3:0


Голи: Васильєв (45), Штогрін (52), Бойчук (59)


Предупредження: Салюк - Обінайя, Бичек


Вилучення: Безуглий (22 хвилина, Металіст 1925, груба гра)


"Чорноморець": Варакута, Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря, Васильєв, Шпорн (Присяжнюк, 88), Авагімян (Шаповал, 88), Бадібанга, Штогрін (Зе Гомес, 88), Бойчук (Кузик, 71)


"Металіст 1925": Мозіль, Капінус, Фарина, Імереков, Безуглий, Габелок, Обінайя (Вачіберадзе, 55), Гармаш (Курило, 24), Юсов (Овусу, 59), Борячук (Бичек, 59), Сидоров