3 лютого 2022 15:40
4

Агент Довбика: "Розглядаємо з ним тільки варіанти з топ-5 чемпіонатів"

Авторитетний агент Олексій Люндовський, який веде справи форварда "Дніпра-1" і збірної України Артема Довбика, розповів FootBoom про те, які клуби в нинішнє міжсезоння цікавилися його клієнтом і який чемпіонат гравцеві до душі.


- Трансферне вікно в Європі закрилося в ніч з понеділка на вівторок. Артем Довбик, всупереч почастішали останнім часом чуткам, залишився в "Дніпро-1": це добре чи погано для самого гравця?

- Погано нічого не бачу. Наше спільне з Артемом рішення-він повинен дограти сезон в Дніпрі, допомогти команді зайняти призове місце і пробитися в єврокубки. Зверніть, до речi, увагу на той факт, що взимку Європейські клуби провернули лічену кількість трансферів нападників, за усталеною роками практиці придбання відкладають на літо. Показовий приклад - покупка англійським клубом "Брайтон" кращого бомбардира Бельгії Деніза Ундава - взяли його зараз , але залишили в "Уніонi" до кінця сезону. Нам, до речi, пропонували подібний варіант, але ми його ввічливо відхилили. Зацікавлені в повноцінному трансфері. Зауважу, що багато клубів з топ-чемпіонатів ведуть Артема з прицілом як раз на літнє трансферне вікно.


- В Інтернеті згадувалися різні клуби, які хотіли роздобути українського форварда: "Галатасарай, "Торіно", "Фіорентина", "Болонья". Що з цього правда?

- По правді кажучи, я не прихильник піар-кампаній і трансферних саг. Як відомо, хороший трансфер любить тишу, а коли багато шуму-це не завжди добре. Не вважаю за потрібне коментувати різні чутки, якими повниться земля. Зазначу тільки, що інтерес до Артему, дійсно, дуже великий. Зокрема, інформація про "Торіно", що з'явилася на початку року в італійських ЗМІ, має під собою підстава. Але, повторюся, поки гравець залишається в "Дніпрі-1".


- Тransfermakt оцінює Довбика в 5 мільйонів євро, почесний президент "Дніпра-1" Юрій Береза каже, що готовий відпустити його за суму, більшу, ніж 10 мільйонів. Який реальний цінник?

- Трансферну вартість диктує ринок. Якщо влітку Артема оцінювали в районі 5 мільйонів євро, то після того, як він став кращим гравцем року і лідирує в суперечці бомбардирів Прем'єр-Ліги( 14 м'ячів), його вартість, що логічно, виросла. І з кожним забитим м'ячем буде тільки вище. Задля серйозних англійських або італійських клубів, охочих роздобути хорошого форварда, викласти 10-15 мільйонів - не проблема.


- Яким європейським чемпіонатам віддаєте перевагу?

- Розглядаємо з ним тільки варіанти з топ-5 чемпіонатів. Пріоритет-Італія і Англія.


- Отже, як мінімум до літа Довбик залишається в Дніпрі. Стати кращим бомбардиром УПЛ - самоціль для вашого клієнта?

- Артем - максималіст по своїй натурі. Перш за все, він хоче допомогти клубу і збірної країни. Особисті показники не ставить на главу кута.

Кулач лідирував в суперечці бомбардирів Прем'єр-Ліги в минулому році у трошкі більш успішній команді, боюсь навіть запитувати, до яких висот його вартість виросла ;-)
Тут как обычно ручные журналисты сделали из Довбыка звезду. Повторялся ранее и повторюсь сейчас - единственно достижение этого игрока (прямо здесь и сейчас) это удачное расположение в штрафной в матче против шведов. Это, собственно, пока что всё. То, что он забивает всяким там Ингульцам, Львову - это не показатель совершенно. Те деньги, которые они хотят, ни один клуб не заплатит. Максимум - это вариант аля Супряга (аренда, а там увидим). Точно так же говорили и про нашего Женю Коноплянку. Тот и шутки шутил, и на Уэмбли забивал, а переехал в Европу и...сел в лужу. Оказалось, что он в лучшем случаи, игрок средне-европейского уровня. Они доиграются, что Довбык уйдет свободным агентом в какой то условный Ференцварош, Славию, может в Бельгию куда то. Сломают парню карьеру...
Сховати
Владислав, полностью с Вами согласен!!!
Смішні, аж скули зводить.....Носяться зі своїм Довбиком.... Відчуваю, що залишаться ні з чим!Значить, будуть розглядати пропозиції, наприклад, від Салернитани, Норвічу, або Лорьяна, але не будуть від Порту, Аяксу або Зальцбурга. ))))....... Якісь ненормальні агенти у хлопця