6 грудня 2021 10:06
4

Роман САНЖАР: "Від рішення Монзуль динамівці могли постраждати"

17-й тур чемпіонату України, останній матч якого відбудеться сьогодні, вже вийшов результативним та емоційним. Ігрові пристрасті та суперечки навколо суддівських рішень, особливо у матчах за участю лідерів – Шахтаря та Динамо. Проаналізувати події уїк-енду zbirna.com попросила українського тренера Романа САНЖАРА.


— Перемога Шахтаря — велика за рахунком, але не така переконлива за грою, особливо, якщо згадати, як події розвивалися в першому таймі, — зазначив Санжар. — Наприкінці зустрічі Львів посипався. Не знаю, як гру гірників проти львів'ян можна оцінювати у світлі майбутнього поєдинку Ліги чемпіонів проти Шеріфа. Якщо в плані психології, то все добре було багато голів, гарний настрій.


— Суддівство у матчі «Шахтар — Львів» викликало питання…

— І Шахтар, і Динамо набувають величезної переваги, коли забивають першими. Тоді суперник розкривається та його добивають. Будь-які суддівські помилки на користь грандів, навіть мінімальні, одразу змінюють розклад у грі та впливають на результат.


- Що скажете про поєдинок Верес - Динамо?

— Киянам дуже важливо було забити першими, тим більше на такому складному полі. Після гола Вербича у першому таймі гості здобули впевненість. Головне для Динамо те, що здобули три очки. Ця перемога має особливу цінність, адже вона здобута у грі з непростою командою, яка добре грає вдома. Щодо рішення арбітра Катерини Монзуль перебити пенальті, то воно спонтанне, від цього динамівці могли постраждати.


— Якісь проблеми перед заключними поєдинками Ліги чемпіонів із Шерифом та Бенфікою у грі Шахтаря та Динамо помітили?

— Гірникам треба обійтися без звичних помилок у обороні, як це було, коли Львів забив у ворота Трубіна. Ці промахи дублюються від матчу до матчу. Думаю, Юрій Вернідуб побудує гру так само, як і у першій зустрічі з Шахтарем — у три центральні захисники та зі швидкими контратаками. Шахтарю треба подумати, як запобігти цим контрвипадам і самому зіграти гостріше.


Щодо Динамо, то не думаю, що в Лісабон кияни вирушають із якимись проблемами. Проти Бенфіки потрібна командна робота, необхідно обійтися без грубих помилок та знайти свій момент.


— Перед 17-м туром можна було припустити, що у Ворскли виникнуть проблеми у грі проти Руху, але такі…

- Так, у матчі з Рухом у полтавців був збій. Але ця нічия – не найгірший результат, враховуючи, як розвивалися події на полі. До того ж, Максимов сказав, що Різник команду врятував, і вилучення на гру вплинуло. Рух демонструє не найяскравіший футбол, але очки команда набирає, можна сказати, справно.


— Зоря теж не блиснула, але боротьбу за третє місце успішно продовжила.

— Перед зимовою перервою всі команди викладаються по максимуму, всі хочуть піти на відпочинок із добрим результатом. Інгулець дуже непогано грав проти команди Віктора Скрипника, яка здобула три бали не без частки везіння. Думаю, Зорю мотивує майбутня зустріч із Буде-Глімтом у Лізі конференцій. Дуже цікавий матч очікується.


— Колос та Олександрія повертаються у боротьбу?

— Зимова перерва покаже. Все залежить від того, як ці команди проведуть збори, як доукомплектуються. Але й зараз Колос стабільно набирає очки. Олександрія здобула впевнену перемогу, яка дуже важлива — і щодо психології, і для того, щоб не відстати остаточно від групи лідерів.


- Що відбувається з Металістом 1925 року? Команда зазнала вже п'яти поразок поспіль?

— Харків'яни начебто показують змістовний футбол, і моменти мають, але чогось не вистачає для набору очок. Валерій Кривенцов сказав: чекаємо на зиму. Тренер бачить, що слід виправляти. У Металіста 1925 року на початку сезону була ейфорія, емоції, і виходило брати окуляри. Кривенцов вже зверстав собі плани на зиму, і готуватиме команду до весни.


Богдан ЛЕОНЧУК

"У Металіста 1925 року на початку сезону була ейфорія, емоції, і виходило брати окуляри." Ну невже важко перечитати статтю перед публікацією?)
Сховати
Shadow, ги))
Shadow, Тут таких ляпов достаточно много. После гугл-транслейта никто статьи не перечитывает. Приходится переходить на русскоязычную версию.
Сховати
Шахрукх Кхан, і втрачається смисл клонтенту країнською. Але сподіваюсь на покращення, висить же об"ява про вакантну редакторську посаду