16 листопада 2021 23:42
8

Боснія і Герцеговина - Україна 0:2. Звіт про матч. Тепер нас чекають стикові матчі

У вирішальному матчі відбору на ЧС-2022 збірна України на виїзді зустрічалася з Боснією і Герцеговиною, яка втратила шанси на вихід з групи.

У порівнянні з недавнім спарингом проти Болгарії Петраков вніс три зміни до стартового складу команди. Так замість Кривцова в центрі оборони вийшов Забарний, в опорній зоні Сидорчука змінив Степаненко, А в нападі з'явився не Довбик, а Яремчук.

Незважаючи на необхідність перемагати, українці не полетіли великими силами вперед з перших хвилин, але перший момент біля воріт боснійців, тим не менш, не змусив себе довго чекати.

Малиновський фірмовим ударом з лівої з-за меж штрафного по траєкторії, що йде від кіпера, ледь не вразив дев'ятку. М'яч пройшов зовсім поруч з цiлью.

На 13-й хвилині спробувати щастя дальнім пострілом вирішив Зінченко. Але, як і у випадку з Малиновським, круглий розминувся з дальнiм кутом воріт Василя.

Третім можливість відкрити рахунок у зустрічі втратив Яремчук. Форвард збірної України з лінії воротарського намагався замкнути гострий простріл Соболя з лівого флангу, проте не дотягнувся до м'яча.

Боснійці часом намагалися огризатися, але, відверто кажучи, особливої роботи у Бущана не було. Жовто-сині ж не реалізували черговий момент. Ярмоленку зовсім трохи не вистачило, щоб з лінії штрафного вразити дальню дев'ятку.

Практично перед свистком на перерву господарі могли забивати. Бущан перевів у штангу удар головою Хаджикадунич після навісу з кутового, а Забарний встиг вибити м'яч і не дозволив відразу трьом боснійцям зіграти на добиванні.

Якщо коротко резюмувати події першого тайму, то можна було припустити, що основні сили українці залишили на другу половину матчу і після перерви спробують дотиснути господарів.

І в другому таймі жовто-сині дійсно стали сильніше притискати боснійців до їх штрафного, намагаючись знайти пролом в обороні суперника, i на 58-й хвилині домоглися свого.

Циганков з лівого флангу прострілив на ближню штангу, куди набігав Ярмоленко, від нього м'яч відскочив на Зінченка, який без перешкод розстріляв вже порожні ворота. Франція тим часом повела в рахунку в паралельному матчі з Фінляндією.


Втім, боснійці не збиралися здаватися завчасно і довели, що українцям ще дуже рано розслаблятися. Спочатку Ахмедходжич ударом п'ятою після навісу з кутового змусив вступити в гру Бащана, а потім кіпер перевів через поперечину удар Превляка в падінні через себе.


Від нервової кінцівки вболівальників жовто-синіх позбавив вийшов на заміну замість Яремчука Довбик. На 79-й хвилині форвард СК "Дніпро-1", уникнувши офсайду, майже з центру поля втік на ворота боснійців і, не зближуючись з голкіпером, пробив точно в ближній кут.


Доводити рахунок до розгромного міг той же Довбик. Артем знову опинився за спинами захисників, вийшов ну ударну позицію в штрафному майданчику, холоднокровно прибрав на замаху Хаджикадунича, потім пішов від воротаря і пробив. Щоправда удар припав у той кут, який закрив інший захисник, і гол не відбувся.


Втім, і двох забитих м'ячів вистачило збірній України для перемоги в найважливішому матчі. Тепер підопічні Петракова зіграють у стикових матчах за право кваліфікуватися на ЧС-2022. Наш суперник стане відомий пізніше.

Надеюсь Динамомания выложит сопли и рыдания уродов, которые освистывали гимн. Я этого момента совершенно не понял. У Украины и украинцев никогда не было никаких конфликтов с Боснией и босняками, мы с ними вообще никак не пересекались в политике и спорте, не дружим с их врагами и сами ими не являемся. Ещё можно было бы понять, если бы это Украина не пустила их на ЧМ, но они все просрали еще до этой игры. Благородство это вообще не про балканцев, но элементарное отсутствие уважения и воспитания понять сложно.
Сховати
Hector, тоже не понял этого момента, и странно что после матча никто это не комментировал. Но я так понял там на трибуне была непонятная провокация с русским флагом
Что за Миша Смоловой с ручкой в студии?
Всё ему не так))
Если бы не три дурацких матча(два с Казахстаном и дома с Финляндией), где обязаны были побеждать, то сейчас имели бы равное с Францией количество очков и считали бы разницу мячей. Шесть ничьих в восьми матчах это слишком много. Хотелось бы пожелать сборной побольше удачи и поездку в Кардиф или Глазго.
Всех с победой! Красавцы! Вот так надо играть. Браво, Петраков!
Очень рад за Петракова
Ну и надо отдать должное боснийцам. Победа далась нам намного труднее, чем можно было ожидать.
В конце концов все встало на свои места, как бы этому ни мешали казахи :-)