8 листопада 2021 13:06
2

Сергій ШЕБЕК: "Мені відомо про наявність проблем із зором в арбітра Сергія Бойка"

У матчі 14-го туру УПЛ "Дніпро-1" на виїзді переміг "Інгулець". Єдиний гол був забитий на початку матчу прямим ударом Артема Довбика зі штрафного. Проблема у тому, що штрафний призначений несправедливо. Експерт, екс-арбітр ФІФА Сергій Шебек проаналізував це рішення арбітра Сергія Бойка.


- Бойко помилився з цим призначенням штрафного удару. Гравець "Інгульця" зі сторони виткнув м'яч з-під ноги Піхальонка, який ще тільки замахнувся для гри у м'яч. Оскільки Запорожець діяв швидше, то у точці, де раніше був м'яч, виявилася нога гравця "Інгульця", по якій і "врізав" Піхальонок. Це не фол з боку Запорожця, навпаки, тут більше підстав говорити про порушення правил з боку Піхальонка. Було б інакше, якби гравець "Інгульця" вибив м'яч не збоку, а з позиції "обличчя в обличчя". Тоді були б підстави розцінювати ситуацію як "накладку" або "небезпечну гру", – зазначив Сергій Шебек.


- Навіть якщо уявити, що Бойко трактував цей епізод як "небезпечна гра". Тоді це не штрафний, а вільний удар, з якого м'яч прямим ударом (без торкання когось ще, крім гравця, що б'є) не зараховується. Якщо суддя призначив штрафний, значить, у його розумінні гравець "Інгульця" вдарив по нозі гравця "Дніпра-1". Насправді ж усе сталося навпаки, - сказав Сергій Олександрович.


- Це результативна помилка, причиною якої, вважаю, стали проблеми із зором Сергія Бойка. Мені з особистих джерел відомо про наявність таких проблем. У миттєвих епізодах, коли потрібно все швидко побачити, оцінити, проаналізувати, ці проблеми проявляються, – резюмував експерт.

Так почти во всех судей в Украине плохое зрение,особенно когда пахнет крупной суммой
А что, с плохим зрением можно работать судьей? Кино, да и только