27 вересня 2021 11:03
11

Йожеф САБО: "У "Динамо" шість нападників, а на вістрі діє Гармаш..."

Враженнями від дев'ятого ігрового уїк-енду УПЛ в інтерв'ю zbirna.com поділився заслужений тренер України Йожеф Сабо.


Репетиція перед матчами Ліги чемпіонів вийшла для Шахтаря і Динамо неоднозначною. Їх суперники в 9-му турі чемпіонату України, Верес і Рух, гідного опору лідерам не надали. Розчарував і Дніпро-1, від якого чекали більшого в поєдинку із Зорею.

- І Луческу, і де Дзербі зберегли своїх кращих виконавців, здобувши при цьому по три очки, — зазначив Сабо. - Динамо, як і Шахтар, на 70 відсотків змінило склад. Але іншого виходу у наших грандів не було. Попереду дуже складні поєдинки - з Баварією та Інтером.

Особливо складне випробування належить пройти Динамо. Баварія Зараз на ходу, у Мюнхенської команди немає слабких місць. Я бачив гру Баварії в цьому сезоні, і вона мене дуже вразила. Киянам доведеться сісти в оборону і відбиватися.

- Шахтарю напевно доведеться не легше. З чим підійшли гірники до матчу проти Інтера?

- Мені здається, що де Дзербі ще не впізнав до кінця всіх футболістів команди. Він хоче, щоб всі 22 гравці мали не тільки практику, а й хорошу фізичну форму. Однак молодь Шахтаря відстає багато в чому від більш досвідчених виконавців. Коли замість молодих виходять легіонери - Педріньо, Марлон і Додо, різниця відчутна. Нинішній тренерський штаб Шахтаря сподівається, що Сікан, Мудрик, Бондаренко, Корнієнко І Конопля через півроку помітно додадуть, але, думаю, все складніше…

- Що скажете про гру Динамо?

- Перемога далася киянам легко. Я не впізнав Рух. Такій команді, як Динамо, можна було протистояти хоча б за рахунок енергії, руху, але нічого цього не було. Біло-сині просто проїхалися львів'янами, а в другому таймі діяли за рахунком.

Як Динамо грати проти Баварії? В опорну зону вийде Сидорчук, в середній лінії з'явиться Шапаренко, який, до слова, дуже слабо зіграв проти Шахтаря. Однак я взагалі не розумію, хто вийде у Динамо в атаці. У киян зараз шість нападників, а на вістрі діє Гармаш... Він хлопець працездатний, нагнітає обстановку біля чужого штрафного майданчика, три-чотири роки тому він був півзахисником і фізично був хороший. Але його вихід в атаці мене дивує.

Загалом, що б Луческу не придумував проти Баварії, я не дам Динамо на успіх у Мюнхенському матчі жодного відсотка.

- Судячи з гри з Вересом, Шахтар готовий до протистояння з Інтером?

— Інтер - це не Баварія. З міланською командою можна грати. Не думаю, що гру гірників проти Вереса можна розглядати як репетицію перед Лігою чемпіонів. Думаю, що ворота Шахтаря в матчі з Інтером захищатиме Трубін, і гірники не стануть лізти вперед. Я за те, щоб на такі поєдинки виходили всі найдосвідченіші польові гравці — Степаненко, Марлос, Ісмаїлі, Алан Патрік. Тим більше, всі вони зараз у відмінній формі. У протистоянні Шахтаря з Інтером шанси 50 на 50.

- З інших команд, що грали в 9-му турі, хтось вам сподобався?

- Увагу на себе звернула Ворскла, яка взяла три очки в непростому виїзному матчі в Ковалівці. Але я як і раніше переконаний, що крім Шахтаря і Динамо, всі інші команди УПЛ приблизно рівні і запросто можуть відбирати очки один у одного, що підтвердив також поєдинок Дніпро-1 — Зоря. Що засмучує, так це великий шлюб - в передачах, прийомі м'яча, виборі позиції. Його багато... і потім ці клуби УПЛ вилітають в єврокубках від таких суперників, як КуПС і Карагандинський Шахтар.

- Однак футбол у виконанні тієї ж Олександрії симпатичний, і робота Юрія Гури викликає повагу…

- Так, у нового тренера Олександрії поки все виходить. І його підопічні відпрацьовують в кожному матчі, в кожному епізоді, до кінця. Думаю, позначається те, що Гура — не стороння людина для Олександрії, працював разом з Шараном і добре знав обстановку. Подивимося, як Олександрія пройде решту дистанції до кінця першого кола — це дуже важливий етап.

Богдан ЛЕОНЧУК


Шо ти куриш іуда Йо-Йо? Какая нафіг тобі різниця скільки нападаючих і хто грає попереду ? Шансиз Інтером 50/50? Да після Шерифу Вам немає шо там робити.
Какая же ты неблагодарная сволочь, ёжик. ..
Рамирес супряга Шкурин Беседин, дед откуда ты ещё нарисовал 2?
Мне интересно что он принимает?
Сховати
Юрий, Кулача забыл
Сховати
Vladb, ок))), кто ще?
Если бы Леон в мюнхенском матче при Йо-Йо попал Кану мячом между ног, то могла быть ничья. А потом был Киев, 1:4, первый гол Шевы и мячи Папена...
Сховати
Кепа, Папен = ПСЖ
Сховати
Beliy, в 1994-1996 Папен играл за Баварию. За ПСЖ он не играл.
А 7 декабря 1994 было так:
1:0 37' Шевченко Андрей
1:1 45' Нерлингер Кристиан
1:2 57' Папен Жан-Пьер
1:3 82' Папен Жан-Пьер
1:4 86' Шолль Мехмет

Beliy, Папен найбільше запам'ятався за Олімпік Марсель, потім почалися однорічні гастролі, але за ПСЖ не грав
Beliy, как-бы тогда он был в "Баварии". И нам забивал... Ну и в "ПСЖ" он никогда не был
Все правильно-тільки в Ковалівці!