19 квітня 2021 23:54
5

Пенальти в ворота "Шахтера" назначен правильно. Заявление Комитета арбитров УАФ

Комітет арбітрів Української асоціації футболу пояснив деякі ігрові епізоди матчу 22-го туру УПЛ сезону-2020/2021.


«Шахтар» — «Динамо» (0:1). 17.04.2021


33 хв. Під час ведення єдиноборства за м’яч між гравцями № 8 ФК «Шахтар» та № 18 ФК «Динамо» біля меж штрафного майданчика ФК «Шахтар» відбулося ігрове зіткнення та падіння гравця, який атакував. Арбітр призначила 11-метровий удар у ворота ФК «Шахтар», вважаючи, що порушення було скоєно саме гравцем захисту № 8.


У цьому ігровому епізоді гравець № 18 ФК «Динамо», контролюючи м’яч, здійснив вхід до штрафного майданчика, а гравець № 8 ФК «Шахтар», намагаючись вибити м’яч ногою, діяв необачно та припустився неправомірного фізичного контакту з опонентом (практично на лінії штрафного майданчика). Позиція арбітра була достатньо вдалою для того, щоб добре контролювати, оцінити та прийняти правильне рішення, що відповідає вимогам п. 1 Правила 12 (с. 103) та Правила 14 (с. 123).


73 хв. Під час ведення єдиноборства за м’яч між гравцем атаки № 10 ФК «Шахтар» та гравцем № 22 ФК «Динамо» у межах штрафного майданчика останньої команди відбувся фізичний контакт між гравцями та падіння нападника. Арбітр продовжила гру, не угледівши будь-якого порушення.


Подібні ігрові ситуації вимагають від арбітрів максимальної концентрації уваги, рішучості та суворої оцінки дій гравців, які ведуть єдиноборства за м’яч у межах штрафного майданчика та намагаються ввести в оману арбітра для отримання певної вигоди (призначення 11-метрового удару). Саме такі дії гравця № 10 ФК «Шахтар» спостерігалися в цьому ігровому епізоді, де він, відчувши незначний фізичний контакт із суперником, свідомо підсилив його, використовуючи класичну «позу лука», і впав на газон. Призначення вільного удару на користь ФК «Динамо» та винесення жовтої картки гравцю № 10 ФК «Шахтар» за прояв неспортивної поведінки було б більш прийнятним/правильним рішенням, що відповідало б вимогам п. 2 (с. 106) та п. 3 (с. 110) Правила 12.

Удивительно хорошо в этом году судьи работают против Динамо. Да и Круторогов так адекватно комментировал. К чему бы это...власть меняется?
Сховати
Дід Панас, к чему к чему, совсем недавно отпердолили в сети и не только со всех строн их ручного итальяшку Луччи, естественно крысы на время включили "режим адекватности" ибо походу самое главное говно про всю ситему еще наружу не вывалили, держа главные козыри в рукаве, поэтому ручные каналы и ручные арбитры пока затаились и делают вид что они справедливые и честные, чтобы шумиха вокруг ручного судейства в пользу кротовни поутихла, ведь в этому году им уже уже по сути не чего было ловить даже приусловной победе кротов, вряд ли мы бы упустили отрыв, но при малейшем косяке в судействе запинали бы говном ручного Луччи и судейскую контору, поэтому сраться дальше они не видят резона и пытаются показать что все честно....
використовуючи класичну «позу лука» - поясніть , будь ласка, що це означає
Сховати
Volodymyr Ef, Людина падає вперед, при цьому прогинається в районі живота. Таким чином ноги і плечева частина тулуба і голова вигинаються назад. От і виходить, що тіло утворює вигин, схожий на вигин лука: середня частина тіла вигинається вперед, а голова і ноги залишаються ніби ззаду.
А хто казав, що неправильно?