9 жовтня 2020 08:15
1

СК "Днепр-1" избежал исключения из Кубка Украины за замену в матче с "Горняком-Спорт"

Відбувся КДК УАФ. Клопотання Гірника-Спорт щодо присудження технічної поразки Дніпру-1 у Кубку України відхилено.


Причина в тому, що формально у правила проведення Кубка (регламент) не був внесений пункт, що заміни можуть відбуватися у три часові слоти усього ігрового часу і лише в один, якщо йдеться про екстратайм. Цей пункт є в окремому циркулярі ФІФА. Загальне правило з цього циркуляра щодо кількості замін і можливості їхнього проведення були відображені в регламенті Кубка України. Однак, обмеження замін в екстратаймі прописані не були.


Отже, і не були обов’язковими до виконання. Зокрема, подібна ситуація вже була нещодавно у фіналі Кубка України, коли Динамо лише у серії пенальті обіграло Ворсклу. Тоді у киян на 99-й хвилині вийшов Шапаренко, а на 117 – Андрієвський. У Ворскли, натомість, на 95-й хвилині на полі з’явився Шехич, а на 114-й – Баєнко.


Нагадаємо, що в матчі 1/16 фіналу Кубка України Дніпро-1 в додатковий час переграв Гірник-Спорт. В екстратаймах у складі дніпрян відбулися дві заміни в різні часові слоти, і клуб з Горішніх Плавнів звернув на це увагу.

Всё верно, Кубок проводится по украинскому регламенту! Если УАФ/ФФУ больше заняты подковёрной борьбой, чем циркулярами ирекомендациями ФИФА/УЕФА, то - грош им цена, а клубы ни в чём не виноваты.