3 квітня 2012 13:38
23

Летом у "Карпат" будет новый владелец?

Коли минулої осені вперше заговорили про можливість вильоту «Карпат» з еліти вітчизняного футболу, це видавалося маячнею, істерією чи гіперболізацією. І не дивно, бо тоді треновані Олегом Кононовим львів’яни за відсутності результату все ж показували доволі організовану гру. Труднощі видавалися тимчасовими з кількох причин. По-перше, тренер ще не знайшов повноцінної заміни гравцям-лідерам, які пішли в міжсезоння – Денисові Кожанову й Разванові Кочішу. По-друге, незіграними з командою виглядали новачки. По-третє, тренерський штаб допустив певні промахи в функціональній підготовці команди в ліньому антракті.

Ситуація виглядала поправимо, однак Кононов таки пішов. Першу частину чемпіонату з «Карпатами» завершував помічник Олега Георгійовича Павло Кучеров. При ньому команда теж не виблискувала, але показала якісну гру в програному 0:1 заключному матчі осінньої частини сезону проти київського «Динамо». Втім, керівництво, сказавши «а», промовило «б» й звільнило колишній тренерський штаб повністю. До весни команду готував вже екс-наставник «Олександрії» Володимир Шаран.

Ілюзії від тренувальних перемог були розбиті доволі швидко, але й прогнозовано. Надто вже погано вкомплектовані сучасні «Карпати», а спроба кадрово посилитись взимку й узагалі виглядала жалюгідно. Надодачу керівництво клубу не відразу вирішило питання з Артемом Федецьким, а вартувало випасти через травми лідерам команди Кононова Ігорю Худоб’яку й Олегу Голодюку, як відразу послідували 1:5 в луганську від «Зорі», 2:3 вдома від «Таврії», 1:3 в Харкові від «Металіста» й 1:1 у львівському поєдинку з «Олександрією». Після останнього з цих матчів Шарана «пішли». Але суті справи то не міняє. Більше того, тренер має сказати своїм колишнім керманичам «дякую», що через тиждень не виправдовувався за чергову ганьбу після 0:2 в Києві від «Оболоні». Віддуватися за невдачу змушений був вже звичний «виконуючий обов’язки» наставника Юрій Дячук-Ставицький.

«Карпати» в агонії. Команда виглядає безнадійно й перебуває на дні цілком закономірно. Львів’ян від другого в історії прощання з українською елітою врятує лише диво. Цікаво, що трохи більше року тому, 13 березня 2011-го, «Карпати» закономірно переграли удома майбутнього чемпіона – «Шахтар». То як же команда могла деградувати так миттєво? На поверхні – відверте нехлюйство в кадровій політиці, котре призвело до втрати основних гравців й тренера. Львівський футбол багатий талантами, але це природнє джерело – не безмежне. Для початку варто нагадати, що нинішні лідери команди теж не вилізли з-під землі, наче гриби, а плекали свій талант поступово, починаючи з сезонів 2004/05 й 2005/06, коли команда скотилася до нижчої ліги вперше. Тоді «Карпати» оздоровилися, перенесли ту кадрову наругу, в яку їх почав вводити ще Мирон Маркевич разом з помічниками Яворським та Бабінчуком. Перенесли, пережила пік й знову з приходом на пост трансферного директора Іґора Йовічевіча взялася за старе.

Знаючі люди твердять, що причини нинішнього стрімкого провалу – набагато глибинніші. Приховуються вони у зміні власника клубу. Мовляв, Петро Димінський буде керувати «Карпатами» до літа, а далі клубні справи поведе людина, яку поставить на чолі група «Приват», якій львівський клуб віднедавна належить.

Как бы хотелось прочесть в заголовке именно это: "Летом у "Динамо" будет новый владелец!" или, хотя бы, "новый тренер"!
Сховати
Да, было бы приятно.
По поводу владельца, все случится скорее чем вы думаете ;))
помечтаем!)))
http://www.fckarpaty.lviv.ua/ua/news/8299/page.html Официальное опровержение.
Так і живемо... І чим далі, тим більше буде Динамо затискатись між двома катками без гальм - ахметовським СКМ і Приватом коломойського. Хай ми ще це чемпіонство візьмемо, шанси є і високі. Але як бути в наступних чемпіонатах - навіть не уявляю. Ну не дадуть нам просто щось вигравати. Кроти кротами, але так явно і цинічно як у цьому сезоні вони ще діяли. А методів вони щораз більше вивчають!
Сховати
Нигде нас никто не затыснет. ДК не так то просто проглотить. Слишком большой кусок. Есть люди, которые об этом позаботятся. Меньше читайте пропаганды и воззваний к мобилизации.
Это не Приват, а ПриХват какой то получается))
Сховати
А СКМ как охарактерезуешь? Шахтёр, Илличёвец, Севастополь, Енергетик (тут правда, клуб имеют - но деньги влаживать не хотят), Оболонь почти, Черноморец, Заря. Ворскла, Таврия, МеталДон, Закарпаттье - все замешаны/повязаны.
Сховати
На сколько я знаю МеталДон сам по себе, его президент с Ахметом не очень то и дружит. Ворскла кроме последних событий в СКМ замечена не была. А про Закарпатье наоборот говорили что фарм-клуб ДК. А СКМ охарактеризовать очень просто - компания созданная бандитами лихих 90-х, которые сейчас называются олигархами и депутатами))
Сховати
Это было когда ГМС и Шуфрич были однопартийцами... Шуфрич уже рыгыанал.
Приват и Ахмет, будет война двух гигантов. Депр, Кривбасс, Нефтянник, Арсенал, и Динамо (последние два точно не чужие Привату). Теперь еще Карпаты. Монополия однако.
Сховати
Волынь забыл
Только Динамо не относи к фармам Днепропетровским. Может отношение оно и имеет к привату, но мы отдельно.
Сховати
Я думаю, если Коломойский не прекратит вкладываться в Днепр, рано или поздно (с Рамосом или без) их потянут в чемпионы, и тогда придет время отдавать Днепру долги (очки)
Это не "оно" имеет отношение к Привату, а Приват к "нему")))
Слухи ходят, что Коломойский давно уже финансово помогает ДК.
Сховати
Что значит слухи? ПриватБанк наш главный спонсор, логотип компании у нас на футболках, если кто не в курсе. Ежегодные отчисления, в зависимости от результатов команды, если не ошибаюсь, достигать могут 4 млн евро.
Сховати
Я не про то. Про нигде не декларируемые финансовые вливания.
Хуже Дыминского трудно кого-то представить. Но там вроде как часть клуба принадлежит местной раде... Не все у любителя кубинских сигар.
Волинь, Прикарпаття, торги за Олександрію, ФК Львів, Ниву Т.
Который будет поднимать ФК из недр первой лиги?
Днепр 4?