15 березня 2012 11:38
4

В "Карпатах" грозятся разорвать все отношения с "Шахтером"

Захисник "Карпат" Артем Федецький, права на якого належать "Шахтарю", не хотів у зимове міжсезоння повертатися у донецький клуб.

Про це заявив генеральний директор львівського клубу Ігор Дедишин.

"Передусім, я поважаю позицію самого футболіста, який останнім часом кардинально змінив свою поведінку і тепер, сподіваюся, докладе максимум зусиль, щоб повернути статус одного з лідерів команди. А у бійцівських якостях Федецкого ніхто і не сумнівався.

В іншому випадку повернення Артема до основного складу було б неможливим. Важливу роль зіграв і той факт, що Федецький дав слово львівським уболівальникам: після повернення влітку в "Шахтар" він наполягатиме перед керівниками гірників на продовження виступів за "Карпати".

Вважаю Артема професіоналом, який слів на вітер не кидає, тому клуб і пішов йому назустріч.

Хочу уточнити, що чи ми були готові розірвати угоду про оренду Федецького, але Артем не захотів повертатися у "Шахтар". Ситуацію з футболістом спровокувала в першу чергу поведінка гірників, які казали, що нібито піклуються про інтереси гравця, але насправді не висували жодної конструктивної пропозиції", – цитує Дедишина "Команда".

Окрім того генеральний директор "Карпат" заявив, що якщо "Шахтар" не буде дотримуватися домовленостей, то львівський клуб розірве будь-які стосунки з клубом з Донбасу.

"Розумію, що багатьом не подобається наша принципова позиція з відстоювання інтересів клубу. Але ми ніколи не керувалися емоціями, а розмовляли лише мовою фактів і документів. А "Шахтар" за увесь період, поки питання з Федецьким було відкритим, жодного разу не оприлюднив своєї позиції. Великі клуби так не роблять, не зневажають інтересами гравців.

Пану Палкіну, я б порадив дотримуватися домовленостей. Якщо гірники не зроблять відповідних висновків і продовжуватимуть себе так поводити, то ми залишаємо за собою право припинити будь-які стосунки з донецьким клубом", – розповів Дедишин.

А при чём тут это всё? Артём не захотел возвращаться в Шахтёр? Это тоже его право. Он до конца сезона в аренде в Карпатах и ТАМ хочет играть эти полгода. Но ЛЕТОМ хочет вернуться в Шахтёр. Почему Карпаты заставляют его силой и шантажом подписывать с ними контракт на постоянной основе? Конечно, тренер определяет состав, но ёжику же понятно, что тренер делает то, что диктует ему президент клуба! Много в Карпатах игроков сборной Украины? А Федецкий - игрок, реально претендовавший на попадание в заявку на Евро-2012. Любой НОРМАЛЬНЫЙ тренер воспользовался бы тем, что в его распоряжении есть игрок сборной и использовал бы его по полной до последнего дня аренды, а летом на сборах наигрывал бы ему замену. А отправить игрока сборной в дубль и не взять его на сборы с основой - это шантаж, что ни говорите.
Alex_Rivne:Хочу уточнити, що чи ми були готові розірвати угоду про оренду Федецького, але Артем не захотів повертатися у "Шахтар". Ситуацію з футболістом спровокувала в першу чергу поведінка гірників, які казали, що нібито піклуються про інтереси гравця, але насправді не висували жодної конструктивної пропозиції",--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Алекс видимо Вы не до конца разобрались с ситуацией с Федецким!Не все там так просто,как Вы трактуете и это видно их многих интервью по этой теме,читайте их если не доверяете Дедышину! А что касаемо попадания в состав Федецкого или нет,то решает тренер и президент!!! Любой бы стал наигрывать нового игрока на позицию Федецкого,зная что через пол года последний помашет ручкой! Игрока на позицию за один день не наиграешь....
Извините, но кто бы трындел о порядочности? Игрок не захотел подписывать с Карпатами контракт - так это его право подписываться там, где ОН хочет. А позиция Карпат - "не подпишешь, так мы тебя в дубле сгноим" - львовский клуб совсем не красит. Никогда такого не понимал. Не хочет игрок у вас играть - отдайте, продайте, верните свои деньги и разойдитесь, как в море корабли. А отлучать от основы лучшего игрока! Кому от этого хорошо стало? Карпаты как были в заднице - так там и сидят, зато они могут себе позволить публично воспитывать своего ключевого игрока и рассуждать о его человеческих качествах...
Игорь Валерьевич скомандовал "Фас"?)