2 лютого 2012 10:24
19

Борис ИГНАТЬЕВ: "У Эскобара и Дуду процесс адаптации занял больше времени, чем у Мехмеди"

Асистент головного тренера «Динамо» поділився своїми враженнями від першого збору команди, який завершився в Іспанії.

— Борисе Петровичу, на перших зборах в основному закладається фундамент фізичної підготовки. У зв’язку з участю в турнірі «Футбол Імпакт Кап» не довелося коригувати плани підготовки?

— Ми не готувалися цілеспрямовано до матчів, вони органічно вписувалися до нашої роботи. Напередодні спарингів проводили по два тренування, у день гри також працювали вранці. Безперечно, приємно виграти Кубок, але перед хлопцями не стояло завдання будь-що перемогти в турнірі.
 

— Як адаптувався в колективі поки що єдиний новачок — Адмір Мехмеді?

— Як правило, адаптація футболістів, які приїжджають до нас з-за кордону, є достатньо тривалим процесом. Але у випадку з Адміром цей період було зведено нанівець. Безперечно, виникають певні труднощі на полі, оскільки він поки навіть не встигнув вивчити імена та прізвища своїх нових партнерів, але в плані роботи та розуміння ідей головного тренера до Мехмеді претензій немає.
 

— За підсумками контрольних матчів хороше враження справив бразилець Дуду. Чи означає це, що навесні ми будемо частіше бачити бразильця на полі в матчах за основну команду?

— Якщо Мехмеді, судячи з контрольних матчів, швидко адаптувався в команді, то у Дуду чи того ж Ескобара цей процес забрав більше часу. На мій погляд, Дуду справді добре проявив себе в кількох матчах. Але я не став би забігати наперед і передчасно вихваляти бразильця. Тепер усе залежатиме від нього. Якщо продовжить у тому ж дусі й не знизить вимог до себе, виходитиме у стартовому складі.
 

— Хто з молодих гравців, які вперше їздили на збір із першою командою, справив найкраще враження?

— Усі троє футболістів — і Макаренко, і Буяльський, і Лухтанов — загалом справили хороше враження. Не все у них складалося, припускалися помилок, але це природно для молодих гравців. Інша річ — вони відпрацювали повний збір із величезним бажанням, а також чітко розуміли, для чого приїхали сюди. Надалі ці хлопці обов’язково будуть у нас «на олівці», а Лухтанов поїде також на другий збір. Що стосується Макаренка та Буяльського, то вони повернуться до другої та молодіжної команд відповідно. На майбутньому зборі ми вже награватимемо основний склад, і молодим гравцям буде важко отримувати ігрову практику. Лише з цих міркувань ми передаємо їх до команд Андрія Гусіна та Олександра Хацкевича.
 

Юрій ВИШНЕВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Они нас совсем за людей уже не принимают? Как можно адаптироваться играя за молодежку Динамо? Несколько игр на сборах в основе и видно что МИлевский тихоход-инвалид в сравнении с Дуду, Бертолье
А я бы Кварцяного побывал.. =))
Сховати
в этом случае игрокам ДК придеться попробывать у Кварцяного =))
Под Динамовскую селекцию нужен тренер который наигрывал бы молодежь, Семина я таким не считаю, вообще наш тренер очень боязливый в этом плане, что ни для кого секретом не является. На мой взгляд это Сабо.
1. сколько можно давать интервью?? 2. Дуду нужно "завалить" Нинковича, чтобы пробиться в основу и регулярно выходить хотя бы на замены
Сховати
согласен, но там есть еще Калитвенцев)
Пункт 1 - к чему это? Позвонил журик, Игнатьев ему вежливо наговорил пару минут. Надо было послать? И завтра пункт 1 было бы "Зажрался, нафик, во всем виноват Суркис"?