17 травня 2011 16:04
32

Блохин собирает команду

Головний тренер збірної України Олег Блохін оголосив список гравців, викликаних на контрольні матчі національної команди проти Узбекистану (1 червня) і Франції (6 червня).

 

Без гравців «молодіжки»

За домовленістю з головним тренером молодіжної команди Павлом Яковенком, на збір, що розпочнеться 26 травня на базі в Кончі-Заспі, не викликано тих кандидатів до першої збірної, що готуються до чемпіонату Європи серед гравців віком до 21 року.

 

Три групи збірників

Зважаючи на різне за часом завершення ігор в клубах, гравці прибуватимуть у розташування головної команди трьома групами. Першими приїдуть у Кончу-Заспу футболісти, котрі не братимуть участі у фіналі Кубка України, що відбудеться 25 травня. Гравці київського «Динамо» і донецького «Шахтаря», котрі розіграють згаданий національний трофей, приєднаються до колег 28 травня. Нарешті, 30 травня, наступного дня після ігор у матчах чемпіонату Росії, прибудуть Андрій Воронін та Андрій Дикань із московських клубів «Динамо» і «Спартак».

 

Ветерани і дебютанти

Варто відзначити повернення до збірної учасників чемпіонату світу 2006 року В’ячеслава Шевчука та Сергія Назаренка, котрі минулого року не отримували запрошень до головної команди, а також Андрія Русола, який зіграв свій попередній матч за «синьо-жовтих» майже рік тому − 2 червня 2010 року у Норвегії. Тривалу паузу у виступах за національну команду зробив і Сергій Кравченко, котрий востаннє зіграв за «синьо-жовтих» на початку 2009 року, у контрольному матчі проти Сербії. Шанс дебютувати у складі збірної з’являється у воротаря Максима Коваля, який вперше візьме участь у тренувальному зборі головної команди і захисника Миколи Іщенка − він був у заявці на матч відбірного циклу чемпіонату світу -2010 Україна − Казахстан (10 червня 2009 року), однак на поле не вийшов.

 

 

День відкритих дверей

Головний тренер національної команди Олег Блохін дасть прес-конференцію у розташуванні збірної у Кончі-Заспі 30 травня (початок − о 16.30). Того ж дня журналісти матимуть можливість взяти інтерв’ю у збірників перед початком вечірнього тренування, що розпочнеться о 18-й годині. Перші 20 хвилин заняття будуть відкритими для преси.

 

Тренування у Донецьку

5 червня збірна України прибуде до Донецька, де наступного дня зустрінеться зі збірною Франції. Напередодні гри на «Донбас-арені» відбудеться тренування «синьо-жовтих», що розпочнеться о 19.15 (перші 15 хвилин − відкриті для представників мас-медіа). Прес-конференція наставника головної команди Олега Блохіна відбудеться у конференц-залі стадіону (початок − о 19.00).

 

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар» Донецьк), Андрій Дикань («Спартак» Москва, Росія), Максим Коваль («Динамо» Київ).

 

Захисники: Олександр Кучер, Микола Іщенко, В’ячеслав Шевчук, Василь Кобін (усі − «Шахтар»), Андрій Русол, Віталій Мандзюк ( обидва − «Дніпро» Дніпропетровськ), Артем Федецький («Карпати» Львів).

 

Півзахисники: Олег Гусєв («Динамо»), Руслан Ротань, Сергій Назаренко, Сергій Кравченко (усі − «Дніпро»), Ігор Худоб’як, Денис Кожанов («Карпати»), Денис Олійник («Металіст» Харків), Анатолій Тимощук («Баварія» Мюнхен, Німеччина).

 

Нападники: Андрій Шевченко, Артем Мілевський (усі − «Динамо»), Марко Девич («Металіст»), Євген Селезньов («Дніпро»), Андрій Воронін («Динамо» Москва, Росія).

 

Нормально. Французы поимеют 2:1 или 3:1, тогда Блохин сделает козлами отпущения Пятова (Диканя) и защиту, которую французы будут возить.Кстати, свой гол французам Шева забьёт.
За какие заслуги вызываются Ищенко, Шевчук, Кучер? Они в Шахтере не имеют игровой практики (ну не считая Ищенко, который играет лишь потому, что Чигринский травмирован), зачем их вызывать? Да это абсурд, тот же Ощипко ничем не хуже того же Шевчука, который в отличии от Игоря не имеет игровой практики. Ну да ладно, другого от Блохина собственно и не стоило ожидать. Надеюсь не вызов Шовковского не связан с его неудовлетворительной игровой оценкой для ОВБ.
ну ситуация коваль сашо вобще пока непонятна
Шовковский отказывается комментировать решение Блохина Александр Шовковский в беседе с LB.ua отказался комментировать факт своего невызова в национальную сборную на матчи с Узбекистаном (1 июня) и Францией (6 июня). Все, что вратарь «Динамо» смог выдавить из себя: «Без комментариев». И бросил трубку. Напомним, наставник сборной Олег Блохин сегодня огласил список игроков, которые будут готовиться к двум контрольным матчам. Шовковского в нем не оказалось. Больше повезло Пятову, Диканю и Ковалю.
по составу видно, что Блохин тоже начнет с просмотра игроков... Так как Ищенко, Шевчук, Кожанов, Коваль(думаю после пары матчей Блохин убедится что также и Федецкий, Кобин и Мандзюк) по своему уровню игры не тянут на игроков сборной.
Русол... Ищенко... Кучер... А где же Ващук?
Сховати
Обещал подъехать ))))
Сховати
Вместе с Рыкуном!
Я тоже считаю , что благодарность определенному кругу людей будет иметь место , тем более этот круг реально претендует на место ГМС после ЕВРО , так что наказания тренеру не последует , а насколько неважно этому кругу людей ЕВРО , вы уже знаете по январским событиям .
Сховати
Никогда не поверю, что характер Олега Владимировича сломала безработица! Вот если бы он вызвал Олейника и Эдмара - тут я бы не спорил.
Ожидаемо. Учитывая, кто ОВБ проталкивал, на большое представительство Динамо можно не рассчитывать. Может оно и к лучшему.
Сховати
ОВБ не тот тренер, чтобы "благодарить" за проталкивание. Ему за результат отвечать, а как проталкивали, так и вытолкнуть могут. Думаю, из Динамо добавятся СаШо, Михалик, Ярмоленко. Кстати, комментатор говорил, что Русол палец поломал! Что, Блохин не знает?
Сховати
Но ОВБ как раз тот тренер, который очень долго помнит старые обиды, особенно на людей принимающих решения о его судьбе...
Сховати
Вполне возможно... По СаШо вообще непонятка. Даже на терриконе удивляются. И вызовам Ищенко и Кучера.
Русол скорость потерял... Странный состав защиты, Хачик, ИМХО, получше и Кучера, и Ищенко.
Хм... По некоторым вызванным можно о-о-очень поспорить... Но тренеру виднее.