27 січня 2011 14:19
16

Члены Исполкома ФФУ требуют созвать его заседание

Президент ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ Віталій Данілов поставив свій підпис під заявою членів Виконавчого комітету ФФУ, які ініціюють термінове проведення Виконкому національної асоціації. Згідно зі Статутом ФФУ, президент федерації зобов’язаний скликати засідання Виконкому у разі вимоги про це щонайменше однієї третини членів даного органу (мінімум 10 з 28-ми). Заявники вимагають пояснити, хто і на якій підставі дезінформував ФІФА про стан речей в Україні, і хто надав право цій особі кинути тінь на імідж нашої країни перед усією міжнародною футбольною громадськістю.

Наводимо повний текст листа:

Президенту ФІФА пану Йозефу С. Блаттеру

Копії: Президенту УЄФА пану Мішелю Платіні

Президенту ФФУ пану Суркісу Г.М.

Всім колективним членам ФФУ

Засобам масової інформації

Шановані колеги!

Питання, підняті в листі ФІФА від 24 січня 2011 року, адресованому ФФУ, беззаперечно, є актуальними.

Тим не менш, у нас, членів Виконавчого комітету ФФУ, викликає здивування настільки різка реакція керівництва ФІФА на демократичні ініціативи засновників − колективних членів Федерації футболу України. Ми поважаємо ФІФА як панівну у світовому футболі організацію, і віддані її статутним принципам, у тому числі цілісності, автономії та невтручання будь-кого у внутрішні справи як ФІФА, так і її членів.

У зв'язку з цим досить дивно читати у вказаному листі згадки про «сильний тиск з боку урядових організацій та інших осіб» на волевиявлення колективних членів ФФУ, про можливе призупинення членства ФФУ у ФІФА внаслідок того, що «деякі засідання членів [ФФУ] були проведені не у відповідності до правил та регламентних документів ФФУ». Кожен із нас вважав би своїм обов’язком повідомити відповідні інстанції про такі порушення, якби вони дійсно мали місце.

Нам здається, що якби керівники Федерації футболу України дізналися б про такі факти з документальним їх підтвердженням, необхідно було б передусім зібрати Виконавчий комітет ФФУ і на його засіданні детально розглянути і проаналізувати ці матеріали, після чого прийняти по ним законне колективне рішення.

На жаль, ми констатуємо, що керівники ФФУ ухиляються від колективного обговорення і діалогу, навмисно дезінформують про те, що відбувається в українському футболі.

Насправді ситуація виглядає абсолютно по-іншому, аніж її надали окремі керівники ФФУ: на ХІІ Конгресі ФФУ більшість його делегатів виказала бажання внести до порядку денного питання про вотум довіри президенту Суркісу. Маючи статус головуючого, він не погодився внести це питання до порядку денного, що фактично призвело до зриву Конгресу.

Пан Суркіс, пані Єва Паск’є та представник УЄФА у своїх виступах вказали на можливість скликання Позачергового Конгресу на вимогу 2/3 колективних членів ФФУ. Взявши до уваги позицію ФІФА та УЄФА, і розуміючи необхідність проведення Позачергового Конгресу, колективні члени ФФУ у подальшому діяли суворо у рамках процедури, передбаченої Статутом Федерації футболу України. Протоколи засідань їхніх органів управління, направлені на Вашу адресу раніше, показали, що більше 3/4 членів ФФУ вимагає проведення Позачергового Конгресу. Жодного тиску на колективних членів ФФУ під час їхнього вільного волевиявлення ким би не будь не здійснювалося.

Лист ФІФА викликав значний резонанс в Україні у зв'язку з чим ми відповідно до пункту 1 статті 25 Статуту ФФУ ініціюємо термінове проведення Виконкому ФФУ, на якому вимагатимемо пояснити, хто і на якій підставі дезінформував ФІФА про те, що відбувається в Україні, і хто надав право цій особі кинути тінь на імідж нашої країни перед усією міжнародною футбольною громадськістю.

Переконливо просимо представників міжнародних футбольних інституцій взяти участь у засіданні Виконкому ФФУ для формування власної незалежної позиції і точки зору.

На цьому ж засіданні ми маємо намір також розглянути питання, що виникли після непроведеного XII Конгресу ФФУ, у тому числі і Позачергового Конгресу.

З повагою,

Члени Виконавчого комітету ФФУ:

Бабаєв В.М. Межейко В.І.

Данілов В.Б. Гостєв М.Т.

Гайворонський І.Г. Павелко А.В.

Єропунов М.Л. Пилипенко В.О.

Мариновський В.М. Стороженко С.М.

 

А також Голова Всеукраїнської профспілки «Футбол України», член ФІФПро Гатауллін І.Ф.

От мені цікаво, що зробить Ахметов з аниловим, Стороженко и компаниєю, коли його рідний Шахтар викинуть нафіг з Ліги чемпіонів і заборонять грати з зарубіжними командами навіть товрняки???????
Сховати
Хороший вопрос:))
Молодец ЛМ
Ситуація, котра склалася в українському футболі не є нормальною і виставляє Україну на посміховисько у світі. Про це йдеться у заяві екс-президента України Леоніда Кравчука, текст якої наводить ТСН . "Як перший Президент України,громадянин і патріот своєї держави, як людина яка вже більш як 30 років займається українським футболом, я глибоко стурбований ситуацією,котра реально загрожує іміджу та авторитету моєї країни в очах світової спільноти. Україназнаходиться на порозі можливого гучного міжнародного скандалу", - зазначає він. "Як відомо, ФІФА зробила офіційне попередження своєму ФФУ. До такого рішення ФІФА прийшла, всебічно вивчивши ситуацію, яку затіяла групка людей, розпочавши "переворот"у ФФУ", - продовжує він. "Для досягнення своєї мети вони нехтують статутними нормами, демократичними принципами, вдаються до силового тиску, втручання представників органів влади в діяльність органів самоврядування, залякування і т.д., ведуть себе зухвало і цинічно", - наголошує Кравчук. "Перспектива невтішна. Вона означатиме фактичне призупинення членства ФФУ у ФІФА з багатьма негативними для всього українського футболу наслідками. При цьомунайбільш нищівного удару зазнає репутація української сторони як господарки Євро-2012", - переконаний перший Президент. "Я бачу, як особисті амбіції купки людей, що паразитують на футболі, спотворюють реальну картину конструктивної діяльності головного партнера УЄФА - національної асоціації, а такожформують хибну громадську думку про нібито потурання негідним вчинкам окремих функціонерів з боку вищого керівництва держави", - продовжує він. "Я звертаюся особисто до Віктора Януковича, до футбольної спільноти, до широких кіл патріотично налаштованої громадськості з надією бути почутим. Цю вибухонебезпечну клоунаду слід негайно припинити. Адже йдеться про авторитет України, про її європейське майбутнє", -резюмував Кравчук
Сначала господа Данилов, Стороженко и компания должны письменно подтвердить что они будут выполнять решения ФИФА и УЕФА. Если нет, то они должны об этом заявить в ФИФА и ФФУ. После этого, этих господ нельзя близко подпускать к футбольным делам Украины. В противном случае ФФУ будет исключена из членов ФИФА. К сожалению, эти господа не хотят понимать реалии сегодняшнего дня и стремятся еще больше осложнить ситуацию вокруг ФФУ. Ведь письмо ФИФА показало, что они не хотят никаких скандалов и ради этого пойдут на все. Они не будут разбираться кто прав из вас а кто не прав, они просто перенесут Евро 2012 в другую страну (желающих много - Италия, Германия, Голландия)а членство Украины в ФИФА приостановят, до принятия решения суда в Лозанне по договорняку в Украине. Причем такое решение поддержат все члены ФИФА и УЕФА, как борьбу с криминалом в футболе. И вот эти уроды не хотят заткнуть свои языки в жопу и раскручивают новый скандал. Фанаты всех команд должны объединиться и выкинуть этих мерзавцев из нашего футбола, пока не поздно.
Я так понял, такая картина будет до ЧЕ
Сховати
Конечно - если ФИФА не психанет и не примет жесткое решение. Тогда все быстро закончиться, и Евро и еврокубки будут для нас закрыты.
Что и требовалось доказать. Куча вонючих дебилов
ёжики кололись, плакали, но упорно продолжали е...ть кактус ©
Сховати
+100000
Кажись вся эта команда из нижеподписавшихся , так стремительно лезет на перец - аж дух захватывает... Интересно чем это закончиться? Одно ясно - пауки в банке стулья делят )))
Не первое и не второе.... просто холопы барские, подневольный народ! Их надо жалеть... стадо баранов, которым управляет пастух.
Сховати
Подписываюсь под вышесказанным !
или мазохисты или просто, прости Господи, дебилы...
Сховати
скорее второе
Сховати
Ну или все вместе.