14 квітня 2010 11:44
44

Газзаев или Алиев?

На початку весни 2010 року вболівальники київського «Динамо» виглядали неабияк стурбованими, адже чинні чемпіони країни втратили семиочкову фору перед донецьким «Шахтарем». Здається, нині гостра фаза ігрової кризи біло-синіх залишилася позаду, але дискусія, що виникла протягом цього періоду, триває. Схематично вона зводиться до запитання: Алієв чи Газзаєв?

У більш широкому розумінні дилема полягає у тому, яким шляхом розвиватися найтитулованішому клубу Східної Європи. Це має бути команда-зірка чи команда зірок?
 
Після втрати Валерія Лобановського в «Динамо» де-факто домінував останній напрям. До керма команди один за одним долучалися декілька так званих учнів метра, кожному з яких бракувало чи то рішучості, чи то ідей. Врешті-решт ця архаїка не принесла удачі нікому, і тоді Київ звернувся до Москви.
 
Та відповіла подвійною згодою. Адепт комбінаційного стилю Юрій Сьомін, на зміну якому минулого року приїхав Валерій Газзаєв, що є прибічником атлетичних засобів ведення гри, таки повернули «Динамо» смак до колективного футболу. Але на принципово різних засадах, і ця відмінність досить суттєва.
 
Якщо Сьомін у структурі командних дій органічно використовував індивідуальні риси кожного з гравців, то Газзаєв вибудовує схему, під яку мають підлаштовуватися всі його футболісти. Найхарактерніший приклад різниці цих професійних поглядів – Олександр Алієв.
 
За часів Сьоміна технічний хавбек із гарматним ударом був центральною фігурою «Динамо», та й зараз, коли він виявився непотрібним Газзаєву, саме навколо нього будується гра нової команди Алієва – «Локомотива» з Москви.
 
Екс-киянин уже претендує на статус топ-зірки чемпіонату Росії, тоді як його колишні партнери, маючи помітні проблеми в організації атак, героїчними зусиллями утримують хитке лідерство в українській Прем’єр-лізі. Не дарма Київ із настороженістю очікує нині вирішального матчу за титул, що відбудеться 5 травня на полі «Шахтаря».
 
До речі, торік на весняному етапі сезону «Динамо» Сьоміна стрімко йшло вгору і в підсумку стало чемпіоном країни, щоправда, поступившись конкурентам із Донбасу в півфіналах Кубку України (0:1) та Кубку УЄФА (1:1 та 1:2). Чи зможе зберегли титул команда-2010 – не знає ніхто, навіть «Шахтар».
 
Якщо так – тоді тренер отримає ресурси для підсилення складу та час на доведення до ладу машини, обриси якої, напевно, допоки бачить лише він один.
 
Але якщо Газзаєв програє… Чи збережеться вектор розвитку «Динамо» як команди-зірки? Чи, мріючи про швидкий успіх, уболівальники столичного клубу зійдуться на думці, що забезпечити результат можуть тільки алієви?
Почему все забыли что Семин со звездой Алиев не выиграл не одного матча у Шахтера (последняя игра не в счет) а ЧУ выиграли потому что Шахта слила 1 й круг.
Газзаев должен слепить. Если у него не лепится, причина наверняка не только в тренере, хотя и в нем. Знаю одно, если команда и Газзаев все будут делать в унисон - Шахтер не будет конкурентом. Газзаев - Тренер.
Олежище красава! Эт мы еще посмотрим как Шахтер золото возьмет,репа у них не треснет?!
" уболівальники столичного клубу зійдуться на думці, що забезпечити результат можуть тільки алієви?" Алиев, ни в одном (+ сборная) РЕШАЮЩЕМ матче, не сделал результат. Более того, во всех выглядел очень бледно... Такие ребята, никогда, результат не обеспечивают. А, вот, такие как Газзаев могут. Верю, что он Будулая сделает и в кротячьей норе. Так, что, если вопрос стоит именно так - то однозначно Газзаев!
Любитель прав на 100%. Мы всегда поддержим родной клуб, даже в трудные времена. Однако, на вопрос "Газзаев или Алиев" я уже ответил себе (Алиев), как только этот вопрос возник. Поэтому, болея за "Динамо", не могу поддерживать Газзаева, который до сих пор не наладил командную игру после слома сёминской модели, "розтринькав" всё преимущество ДК в очках и подарил нам инфарктное окончание чемпионата.
Сховати
Привет Серг, Чемп передавал тебе привет :) (Не знаю успел ли ты вчера в удаленном блоге прочесть)
Сховати
Привет, Кэп! Прочесть не успел, но особо этим не расстроен.))) Иногда случайно натыкаюсь на его опусы на "Динамо от Шурика" по наводке с нашего сайта. Так что о незыблемости позиций Чемпа всегда могу прочитать и там.)))
Успел сегодня с ним пообщаться в этой теме, но... на "Шурике")))
«Говоришь, они называли меня пятнистой лягушшшкой?» «Да! Да! А еще червяком! Земляным червяком!»)))
О, хорошо сказал: " инфарктное окончание чемпионата."! Серг, так это просто здорово, что будет такое состояние)) Было бы совсем не интересно, если бы мы уже за 10 туров до окончания оного знали имя чемпиона(не ТОГО Чемпиона):)))! А ещё лучше, если бы каждый матч чемпионата вызывал "инфарктное" состояние (в хорошем смысле этого слова), а не желание уснуть! Честно!)))
Если бы передо мной стоял такой ультимативный выбор, я бы не сомневаясь выбрал Алиева. При том, что я, мягко говоря, далеко не фанат Алиева...
Если Газзаев мужик, он должен уйти! Команду он угробил. Сейчас команды нет.
Сховати
Газзаев ничего не угробил, он перестраивает уже существующую команду под свое видение игры. А перестраивать гораздо труднее чем строить с нуля.
Не Газзаев и не Алиев , а Динамо !
А что тут нового?Все мысли/роздумья болельщиков ДК об этом. Не согласен только с "технічний хавбек".Скорее хавбек с поставленным ударом.ИМХО
Газзаев должен уехать и он уедет. Лучше раньше, чем позже.
Сховати
Согласен....Пусть чешет в Рашу......
Сховати
Неправильный ответ!