25 квітня 2021 18:48
17

"Динамо" - "Ингулец" 5:0. Отчет о матче. До третьей звезды осталось всего одно чемпионство!

Цей день у Києві чекали довгих 5 років. Саме стільки часу пройшло відтоді, як «Динамо» ставало чемпіоном України. Тоді кияни двічі поспіль були найсильнішими у країні під керівництвом Сергія Реброва. Тепер своє ім’я в історію столичного клубу вписав екс-наставник «Шахтаря» Мірча Луческу.


За чотири тури до завершення чемпіонату-2020/21 «Динамо» випереджало «Шахтар» на 10 очок. Тому перемога над «Інгульцем» означала б, що донецький клуб втратить навіть теоретичні шанси наздогнати «біло-синіх».


Динамівці вийшли на звітний матч дуже зарядженими. Це було з перших секунд, адже вони почали пресингувати гостей біля їхніх же воріт. І дуже швидко господарям вдалося відкрити рахунок. На 4-й хвилині кияни розіграли кутовий, де Пена подав з лівого флангу на дальню стійку, де Забарний в падінні головою пробив поміж ніг Кринському.


На 12-й хвилині господарі отримали право на штрафний удар, який розіграли дуже швидко, і Буяльський вийшов віч-на-віч з воротарем. Однак Кринський врятував свою команду. А за дві хвилини і він нічого не зміг зробити, коли Бєсєдін замкнув головою дальню стійку після силового прострілу від Шапаренка.


Пройшло ще кілька хвилин, і «Динамо» ледь не повторило шедевральний гол Сидорчука «Зорі» у Запоріжжі. Цього разу навіс з кутового на свою ліву ногу впіймав де Пена. Удар вийшов сильним, але Кринський у стрибку зреагував на нього.


Лише у середині першого тайму «Інгульцю» вдалося організувати кілька атак на ворота господарів. Проте створити проблеми Бущану їм так і не вдалося. А «Динамо» на 34-й хвилині мало забивати третій м’яч. Шапаренко приборкав сильний простріл з правого флангу, але з 10-ти метрів пробив у захисника. Наступна атака також могла стати гольовою, якби не реакція Кринського, який ногою перевів м’яч на кутовий після удару Миколенка.


Під кінець тайму похвилюватися прихильників «Динамо» змусив Бущан. Георгій, напевне, трохи замерз без роботи і не зумів зупинити передачу партнера. М’яч котився у бік воріт, але сам Георгій догнав його до лінії. На свою помилку голкіпер відреагував посмішкою.


Всі питання і про переможця зустрічі, і про чемпіонство «Динамо» зняло на 48-й хвилині. Кринський по черзі впорався з ударом головою Циганкова та добиванням Буяльського. Проте Віктор з третьої спроби все ж заштовхав м’яч у сітку воріт.


«Динамо», звичайно ж, і надалі грало з бажанням, володіло ініціативою та намагалося забити ще. «Інгулець» же нечасто переходив центр поля. Що і казати, якщо перший удар у площину воріт Бущана датується 66-ю хвилиною. Георгій спокійно забрав цю спробу з далекої відстані.


На 71-й хвилині дубль на свій рахунок записав Циганков. Віктор отримав передачу від Бєсєдіна і потужно пробив з-за меж штрафного майданчика. Після невеликого рикошету від захисника м’яч від поперечки ефектно затріпотів у сітці. Для Віктора цей гол важливий ще і тим, що він бореться за звання найкращого бомбардира чемпіонату.


«Динамо» і на цьому не припинило бомбардування воріт «Інгульця». І якби не Кринський, то рахунок був би набагато більшим. Проте є в пасиві голкіпера і помилка на виході під час подачі кутового. Кринський не добіг до м’яча, що дозволило Попову поставити масну крапку і зробити цифри на табло 5:0.


Отож, «Динамо» відтепер є 16-разовим чемпіоном України! З чим ми вітаємо і команду, і тренерів, і всіх причетних до цього тріумфу. Якщо додати до цих звитяг ще й 13 чемпіонств у чемпіонатах СРСР, то отримаємо 29 трофеїв. А це означає, що після наступного виграного чемпіонату київський клуб зможе додати на свою емблему третю зірку.

ВСІХ З ЧЕМПІОНСТВОМ !!! СПАСИБІ КОМАНДІ !!! СПАСИБІ ТРЕНЕРУ !!!
Мої щирі вітання!
Зробили майже неймовірне за такий короткий час.Молодці!
Окрема подяка Містеру!
Визнаю,спочату був проти,але то на емоціях через минуле.
Вперед до нових перемог!
Поздравляю с чемпионством всех, кто болел за команду в этом сезоне, начиная с самого первого официального матча под руководством Луческу против Олимпика 21 августа 2020 года.
ВІТАЮ З ЧЕМПІОНСТВОМ!!! МОЛОДЦІ!!! ТАК ТРИМАТИ!!!
МОЛОДЦЫ!!!
С ДОЛГОЖДАННЫМ ЧЕМПИОНСТВОМ!!!
С победой!!!
С чемпионством!!!
Ввтаю всіх з перемогою! Особливо приємно, що в другому колі Динамо було кращим в Україні не тільки за результатом, а ще й по грі. Лишилось взяти Кубок і вболівати в чемпіонаті за Зорю.
Теперь нужна "коробочка" для медалей. Даёшь Кубок! Усіх вітаю з дрвгоочікуваним чемпіонством!!
Красавцы .Поздравляю всех болельщыков с долгожданным ЧЕМПИОНСТВОМ. Толька Киев только ПОБЕДА.
Долгожданный день! Спасибо, Динамо!