6 травня 2024 17:09

"Жирона" Довбика та Циганкова має довести УЄФА свою організаційну незалежність від "МанСіті", щоб отримати право виступати в ЛЧ

«Жирона» чекає на роз'яснення щодо участі в Лізі чемпіонів.


Каталонський клуб гарантував собі місце у першій четвірці Ла Ліги за підсумками цього сезону. Команда Мічела Санчеса посідає друге місце, набравши 74 очки після 34 турів.

Як повідомляє ESPN, "Жироні" доведеться дочекатися дозволу УЄФА на участь у наступному розіграші Ліги чемпіонів. 47% акцій клубу належить City Football Group - холдингу, що володіє "Манчестер Сіті".

Згідно з регламентом УЄФА, якщо два клуби, що належать одним власникам, отримують право зіграти в одному і тому ж єврокубковому турнірі, місце в ньому отримує команда, яка посіла найвище місце у своєму внутрішньому чемпіонаті. Якщо команди фінішують на однакових позиціях, то путівка дістанеться тій з них, яка має найвищий коефіцієнт у клубному рейтингу.

Зазначається, що "Жироні" навряд чи зменшать статус до учасника Ліги Європи, але влітку клубу доведеться довести свою організаційну незалежність від "Манчестер Сіті" в Органі фінансового контролю клубів УЄФА (CFCB).

У попередні сезони "РБ Лейпциг" та "ФК Зальцбург", що належать Red Bull Group, отримали дозвіл виступати разом у Лізі чемпіонів. УЄФА видавав такі дозволи та іншим клубам після перевірок.