18 травня 2024 23:33

Баптіста про Роке в "Барсі": "Коли переходиш із середнього клубу в один з гігантів - різниця величезна. Команди рангом нижче дають можливість рости в спокійній обстановці"

Жуліо Баптіста висловився про малий ігровий час Вітора Роке в «Барселоні».

Роке виходив на поле в 12 матчах Ла Ліги цього сезону, забивши два голи.


«Різниця колосальна – перехід із середнього клубу у великий, один із гігантів. Різниця в кількості хвилин, які дають тобі, щоб проявити себе. Цей час необхідний.


Команди рангом нижче дають можливість рости у спокійній обстановці, дають шанс показати свій футбол, дозволяють людям спостерігати те, що ти робиш. Тому й результат виходить іншим.

Футболіст має бути розумним. Найчастіше, коли гравець приїжджає з Південної Америки, настає період адаптації до конкуренції, до манер гри, до розуміння футболу, і гравець найчастіше виявляється до цього не готовий.


Такого тиску, коли ти маєш показати результат тут і зараз, немає [у маленькому клубі]. Коли ти переходиш у великий клуб, "Реал", "Барселону", "Баварію" або "Манчестер Сіті", у перший же день маєш проявити себе.

Коли це відбувається, гравцеві потрібно більше часу, але цього часу немає у тренера, якщо гравець не відповідає тому профілю, який він шукає, він звертається до інших гравців або до гравців іншого типажу», – сказав колишній гравець збірної Бразилії та «Реала» Жуліо Баптіста.