18 травня 2024 22:58

Владислав ДУБIНЧАК: "Зараз у мене важкий період, мало граю, через дві гри на третю, тому для мене цей гол дуже важливий"

Лівий оборонець «Динамо» Владислав Дубінчак після перемоги 3:1 над «Кривбасом» розповів про стан команди, тактичну зміну від тренера, власні функції на полі та дебютний м'яч на клубному рівні.


- Сьогодні сподобалася відкрита гра, тому що ні нам, ні «Кривбасу» вже нічого не треба було, ми в турнірній таблиці вже не опустимось і не піднімемось. Гадаю, вболівальникам було цікаво спостерігати. Крім того, ми спробували нову тактику в першому таймі. Гра вийшла для вболівальників.


- Чи змінилися ваші функціональні обов’язки за гри в три центрбеки? Ви грали вище, більше атакували?

- Конкретно мені подобається така позиція, коли грають у три центральних захисники. У мене тоді більш розв’язані руки, мені це більше імпонує. В чотири захисники теж непогано, але в п’ять мені імпонує.


- Чи все вдалося втілити за цієї побудови?

- Зрозуміло, що ми весь сезон грали за іншої тактики, і зараз бувало непорозуміння, з’являлись розриви у центрі, багато контратак як в іншу сторону, так і в нашу. Тому ще треба допрацьовувати. Якщо ми хочемо використовувати у якихось матчах цю тактику, то над неї ще треба попрацювати, аби краще її розуміти.


- Ви забили свій дебютний м’яч на клубному рівні, як прокоментуєте цю подію?

- Зараз у мене важкий період, мало граю, через дві гри на третю, тому для мене цей гол дуже важливий. Це допоможе мені психологічно, і далі буде тільки зростання угору.


- Після переходу на звичну тактику моментів побільшало, грати стали ще розкутіше?

- Так, адже це наша звична тактика, ми до неї звикли, грали ці півроку за цієї тактики, розуміємо, як діяти. Тому в другому таймі було значно легше грати.


- Після гри відбулася акція, присвячена загиблим фанатам. Наскільки такі події важливі?

- Я вважаю, що вони дуже важливі. Дякую вболівальникам, які приходять у ці важкі часи на стадіон та підтримують нас. Ми віддаємо шану нашим воїнам, це все завдяки ним. Дуже дякуємо їм. Вони роблять набагато важчу роботу, ніж ми всі.


- Завершення сезону для вас – це добра новина чи погана?

- Для мене зараз були важкі півроку, я мало грав. Тому зараз хотілося б почати все з нуля, доводити своє місце в складі. Що стосується останньої гри сезону, думаю, ми просто будемо грати у відкритий, гарний футбол для вболівальників. «Руху» є, що вирішувати, нам – немає.


- Перед цим матчем збірників відпускають, наскільки це вплине на настрій команди?

- Я вважаю, їм дійсно треба відпочити, нічого страшного. Мабуть, у нас гратимуть хлопці, які менше грали, у них є шанс себе проявити. Вважаю, вони нічим не гірші. Всі, хто є в структурі «Динамо» - сильні гравці, просто не всі отримують ігровий час. Зараз для цих гравців буде шанс себе проявити, тому, гадаю, всі будуть максимально налаштовані.