27 мая 2024 23:06

Журналист рассказал, где был Андрей Шевченко в первые четыре месяца войны

Спортивний журналіст Ігор Циганик у своїй авторській програмі на YouTube відповів Олександру Алієву, який напередодні адресував питання очільнику УАФ Андрію Шевченку, де той був у перші дні війни?


- А чому Алієв наїхав на Шеву? Що той наче ховався перші чотири місяці війни?

- З величезною повагою ставлюся до Саші Алієва. Давно знаю його, поважаю, добре спілкуємося. Але зараз я категорично не згоден з ним про те, що Шевченка не було перші чотири місяці війни. Можу точно сказати. Шевченко мені перший подзвонив 24 лютого о 5-й годині ранку, спитав, що відбувається. І протягом перших днів війни ми з ним спілкувалися дуже-дуже багато. Я тоді працював на телебаченні, на марафоні новин. Шевченко постійно виходив в ефір, підтримував наших військових.


Він з першого дня заявив свою патріотичну позицію. Потім він почав підіймати життєві для нас питання в іноземних ЗМІ. Він консультувався з нами. У Шевченка протягом перших 15 - 20- днів було приблизно 20 включень в день. Він всім розповідав, для нього це було дуже важливо.


Мої слова можуть підтвердити й деякі інші головні редактори спортивних видань. В нього тут мала була, він хотів приїхати, але, наскільки розумію, на державному рівні було прийнято рішення, щоб краще він залишався там і давав потрібні меседжі на весь світ. Потрібно було привернути увагу до війни в Україні. Це ж стосується Зінченка, Ярмоленка, Малиновського, Миколенка, Забарного, Яремчука, Коваленка... Реброва! Який також подзвонив у перший день, спитав: "Що треба? Ми всім допоможемо".


Вони організували фонд в перші дні. Тому не можу поділяти думку Алієва. Знаю певні політичні моменти, перемовини, в яких Шевченко брав участь. Якщо він захоче - розповість. Але він дуже сильно працював в перші дні. І коли йому дозволили приїхати до Києва, коли сюди вже можна було добратися - це було 16 травня, а 17 ми з ним зустрілись. Тоді тільки почала формуватися розмова про Юнайтед 24. Але в цьому напрямку він працював дуже-дуже багато.


На той момент було не так багато спікерів, яких готовий був слухати весь світ. В мене є дуже багато питань по роботі Андрія Миколайовича зараз. Але перші дні - я знаю як все було.


До слова, і смс від Алієва, яка була прислана 24 лютого, я так само бережу. Мені дуже приємно, що ти мене підтримав, і я тебе підтримав. Володимир Єзерський, який в перші дні бігав зі зброєю по окружній, так само - ми підтримували один одного. Андрій Богданов, який також був в теробороні.


З великою повагою до Сашка Алієва - він дуже багато робить, це і благодійні моменти. Для мене це приклад. Великий респект.