22 ноября 2022 09:19
1

Блогер: "Динамо" не может качественно разыграть мяч, потому что имеет недостаточное количество игроков для "качественного подхода": оба фулбека и нападающий немного из другой истории"

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі аналізує гру "Динамо" у матчі з "Вересом".


Верес 0:1 Динамо
Усереднені позиції, розподілення позиційних атак і передач


В чому базова проблема:
- в перші 60 хвилин киян здійснили лише 7 дотиків до м’яча в штрафному
- за решту матчу вже 22 (х3)


Динамо страшно перетримувало м’яч в першу годину:
- 63.57% володіння
- 6.94 передачі за середнє тримання

Щоб таким чином рвати напіваматорів потрібен темп. Напіваматори за високого темпу просто не встигають перебудовуватися в захисті, допускаючи позиційні помилки.


17.01 передача на хвилину - це наче норм, але все одно замало, щоб розгойдати автобус. Чорноморцю та Інгульцю забивали двічі на цій дистанції за вищого темпу: 18.06 з одеситами, наприклад.

Тут все кволо. Команда доходить до штрафного, але усе перекрито, скрізь ноги, звідси на 29 спроб увійти до штрафного лише 7 дотиків до м’яча всередині та лише 1 (!) удар!


Після моменту Дахновського, коли півень за сраку дзьобнув, то підхід змінили: з 6.94 передач за тримання впали до 4.16. Темп зріс на сльози, але просто самі володіння були коротші, а тому і гостріші: Верес не мав змоги методично підлаштуватися під них. Як підсумок, то в останні 30 хвилин конверсія спроб увійти до штрафного змінилася:
- 29 спроб -> 7 дотиків до
- 21 спроба та 22 дотики після

Не останню роль звісно зіграла і банальна втома суперника. Помилятися стали трохи частіше, бо витримувати концентрацію стало важче.


Тож чим акуратніше Динамо грає, тим йому...важче! Деградація повним ходом:
- 61 втрата за 60‘ перших хвилин і нічого не створено (лідер Ванат - 9 втрат)
- 48 втрат за 32‘ хвилини наприкінці та 2 big chance моменти (Буя, Бєс і Попов - по 6 втрат)


Динамо не може якісно розіграти м’яч, бо має недостатню кількість гравців для «якісного підходу»: обидва фулбеки та нападник трохи з іншої історії. Ванат вже не вперше, окрім епізодичних «зрячих» спалахів, приймає рішення «бити, як нападник», хоча існує якісне пасове продовження. Але це вже на колір і смак. Комусь це подобається та хтось називає це «зарядженістю на ворота».

Проте певно і ці люди погодяться, що коли Сидорчук (!) стає лідером (!) команди за ривками (!) з просуванням (!), то це максимально нездорова фігня!


Маємо інший факт:
- лише 7 позиційних атак побудовано лівим флангом (0 в останні 32’ хвилини)
- 18 позиційних атак правим флангом


Відповідно кількість згадок прізвища Циганков просто зашкалює: він головний decision maker наразі. І все б окей, але його дні в Динамо збігають...

І це кияни грають в Києві другий тиждень, нікуди не літають, мають секс та тренувальний процес хоча б якийсь! Попереду два матчі з харків’янами, де існує небезпека ідентичного ігрового сценарію з подоланням насиченого захисту.


От якби ще кількість невимушених втрат показали - це Гармаш, більше 10 точно. І кількість ударів по горобцях і тупих рішень - це Сидорчук.