19 мая 2005 09:09

Главное управление МВД в г. Киеве обеспокоено поведением...болельщиков "Динамо"


Шановний Ігорю Михайловичу!

Головне управління МВС України в м.Києві стурбоване поведінкою членів клубу вболівальників ФК "Динамо" на глядацьких секторах під час футбольних матчів та після їх закінчення. 30.03.2005 під час проведення на Національному спортивному комплексі "Олімпійський" кваліфікаційного футбольного матчу Чемпіонату Світу 2006 між національними збірними командами України та Данії в секторі №11 (верхнього яросу) члени фан-клубу застосовували димові шашки, кидали їх в секторі нижнього ярусу, що могло призвести до травмування інших вболівальників. Працівниками ПМОП "Беркут" було здійснено спробу затримати провопорушників, проте останні вчинили бійку з правоохоронцями, при цьому ламали пластикові сидіння та кидали їх в працівників міліції та уболівальників.

10 квітня 2005 року в м. Бориспіль на стадіоні "Колос" відбувся футбольний матч Чемпіонату України за участю футбольних команд "Динамо" (Київ) та "Борисфен" (Бориспіль). Під час матчу представники фан-клубу "Динамо" застосовували піротехнічні засоби (димові шашки та факели), які кидали на футбольне поле, при цьому вчинили бійку з вболівальниками ФК "Борисфен".

Для припинення бійки, що могла перерости в масові групові порушення, на допомогу працівникам міліції ГУ МВС України в Київській області та військовослужбовцям спец підрозділу "Барс", в оперативному порядку було задіяно бійців полку міліції особливого призначення "Беркут" Київського гарнізону. Спільними діями працівників міліції конфлікт між вболівальниками було локалізовано, правопорушників затримано.

30 квітня 2005 року під час проведення на Національному спортивному комплексі "Олімпійський" футбольного матчу Чемпіонату України між командами "Динамо" (Київ) та "Дніпро" (Дніпропетровськ) представники фан-клубу в секторі № 16 неодноразово порушували громадський порядок, що викликало обурення вболівальників Київського „Динамо”. Працівниками міліції полку міліції особливого призначення „Беркут”, в ході припинення таких порушень, затримано 18 представників фан-клубу „Динамо”.

Особливу турботу викликає постійне зростання таких правопорушень з боку членів зазначеного фан-клубу. Роз`ясню вальна робота, яка проводиться представниками Головного управління з старшими від фан-клубу під час футболу, позитивного результату не дає, а останні на їх поведінку не впливають, тому, під час проведення футбольних матчів, щоразу приходиться виділяти посилені наряди міліції.

Головне управління зверталось до Вас з листом ( від 15.03.2005, №1/415) про надання списків осіб зазначеного фан-клубу, їх місця проживання. Однак, до цього часу зазначена інформація нами не отримана.

Враховуючи вищезазначене, прошу Вас провести відповідну роботу з керівниками та організаторами фан-клубу „Динамо”, з метою виключення в подальшому групових порушень правопорядку на спортивних спорудах столиці та інших міст України, що створює негативний імідж провідного футбольного клубу України.

В разі не реагування на наші звернення, Головним управлінням будуть вжиті відповідні заходи реагування, згідно чинного законодавства України, аж до порушення кримінальних справ.

Крім цього, як повідомлялось Вам раніше (лист від 29.04.2005, №1/1006) у зв`язку з відсутністю угоди між Вашим клубом та ГУМВС України в м.Києві, відповідно до вимог при проведенні змагань з футболу на стадіонах, затверджених Виконавчим комітетом ФФУ від 04 липня 2003 року, та постановою Кабінету Міністрів України від 29 червня 2004 року № 823 „Про затвердження Порядку забезпечення громадського порядку та безпеки під час проведення футбольних матчів”, ми змушені зняти з себе відповідальність про забезпечення правопорядку на стадіонах під час проведення футбольних матчів за участю „Динамо”(Київ), про що буде офіційно повідомлено представників ПФЛ і ФФУ.

P.S. письмо было прислано на редакционную почту.Редакция не может ни подтвердить, ни опровергнуть достоверность полученой информации. 1