19 травня 2024 17:02

Салах про Клоппа: "Він покращив мене як гравця, а я допоміг йому як тренеру. Це не тільки робочі відносини - збережемо спілкування на все життя"

Мо Салах висловився про Юргена Клоппа перед останнім матчем тренера у «Ліверпулі».


Сьогодні «Ліверпуль» прийматиме «Вульверхемптон» у 38-му турі АПЛ. Мерсисайдці зіграють під керівництвом німецького фахівця востаннє.

«Мені запам'яталося, як під час нашої першої телефонної розмови він роз'яснив мені, що хоче, щоб я приєднався до клубу. По суті, він пояснив, що будує нову команду, де є Садьо [Мане] та Боббі [Фірміно], і хоче, щоб я грав із ними.


Він сказав: "Я збираюся поліпшити твою гру і дати тобі свободу робити те, що ти хочеш", а я подумав: "ОК, я прийду". Я прийшов, що потім було, ви бачили самі.


Ми тут разом уже сім чи вісім років, тому є надто багато моментів [з яких можна вибрати], але думаю, що перемога у Прем'єр-лізі після того матчу, коли «Челсі» обіграв «Манчестер Сіті», а також перемога у Лізі чемпіонів – це ті, про які я завжди пам'ятаю, бо там було надто багато емоцій.


Я завжди дивлюся на ситуацію з людської точки зору. Він безперечно покращив мене як гравця, а я дуже допоміг йому як тренеру. Ми дуже допомагали один одному і віддали всі сили клубу, щоб вигравати трофеї, це знають.


Але по-людськи, якщо у мене виникнуть проблеми, я можу поговорити з ним і звернутися до нього як до людини. Я думаю, що ми однозначно збережемо наше спілкування назавжди на все життя. Тому що це не тільки робочі відносини, вони існують і поза нею, і ми збираємося завжди залишатися на зв'язку», – сказав вінгер «Ліверпуля» Sky Sports.