26 квітня 2024 19:50

Хаманн про Кейна: "Немає жодних гарантій, що він виграє Бундеслігу наступного року. Але він занадто великий гравець, щоб перейти в "Баварію" і повернутися назад після одного сезону"

Дітмар Хаманн висловився про майбутнє Харрі Кейна.


Поточний контракт англійського нападаючого, який влітку приєднався до «Баварії», розрахований до 2027 року. Цього сезону мюнхенський клуб вперше за 11 років поступився титулом чемпіона Німеччини «Байєру».

«Думаю, якщо «Байєр» збереже команду, вони, ймовірно, розпочнуть наступний сезон Бундесліги як фаворити. Невідомо, хто піде з «Баварії», вони ще навіть не мають тренера. Вперше приблизно за 50 років "Баварія" не є фаворитом, немає жодних гарантій, що Кейн виграє чемпіонат наступного року.


Він має ухвалити рішення. Не думаю, що клуб зацікавлений у його продажу. Його перехід обійшовся б дорого іншим клубам. Не знаю, хто може виявити інтерес – згадувався «Манчестер Юнайтед», «Челсі» теж не завадив би форвард. Також згадують про пункт договору, згідно з яким він може повернутися до «Тоттенхема». На даний момент на це немає жодних натяків, але є багато проблем, тому що «Баварія» не має тренера, невідомо, що відбудеться в півфіналі [Ліги чемпіонів] проти «Реала», тож треба стежити за цим. Він повинен робити те, що правильне для нього.


Він має контракт з «Баварією», тому вони можуть сказати: «Ми не збираємося тебе продавати, можеш залишитися тут». Або так: «Якщо хтось заплатить нам запитувану суму і 20, 30 або 40 мільйонів зверху, тоді, можливо, ми подумаємо про це», це вже зовсім інша історія. Я думаю, що з його точки зору нема про що турбуватися, він великий гравець і зробив занадто багато для футболу за свою кар'єру, щоб перейти до «Баварії» і повернутися назад після одного сезону», – сказав колишній гравець збірної Німеччини.