12 березня 2024 21:15

У офісах "Мілана" пройшли обшуки через підозру, що Elliott Management продовжує володіти клубом, незважаючи на продаж у 2022-му. "Россонері" загрожує вилучення з єврокубків

Фінансова гвардія Італії влаштувала обшук в офісах "Мілана".


Правоохоронні органи вилучили документи та комп'ютерне обладнання для проведення експертизи. Іван Газідіс (екс-гендиректор клубу) та Джорджіо Фурлані (нинішній гендиректор) перебувають під слідством у зв'язку з можливим приховуванням інформації від Італійської федерації футболу та перешкодою її наглядовій діяльності.


Розгляд пов'язаний із судовим позовом, поданим деякими колишніми міноритарними власниками «россонері». Прокуратура вважає, що Elliott Management, як і раніше, значною мірою контролює та володіє «Міланом», незважаючи на формальний продаж RedBird Capital у 2022 році.


La Gazzetta dello Sport пише, що УЄФА спостерігає за ситуацією, і якщо підозри підтвердяться, то до команди можуть бути застосовані санкції.

Elliott Management зараз належить "Лілль", тому і "Мілан", і французький клуб можуть бути виключені з єврокубків на підставі пункту, що забороняє участь двох клубів із спільним власником в одному турнірі.