1 березня 2024 10:58

Рашфорд: "У мене навіть в 11 була одна мета - грати в МЮ. У складні періоди допомагають не гроші, а любов до футболу"

Маркус Решфорд розповів, що завжди мріяв грати за Ман Юнайтед.


«Знаєте, у чому головне безумство? Я, можливо, не маю цього визнавати, але під час першого сезону в основній команді «Юнайтед» я повертався додому і йшов грати на вулицю з друзями. Такою є моя культура. Це частина мене. Думаю, це одна з причин, через яку в мене вийшло. Якщо ти не проживав це з нами, то я не чекаю, що ви зрозумієте.


Одну фразу мама постійно мені говорила, коли я був дуже молодий. "Нічого не буває безкоштовно, Маркус".


Ця мудрість – не про футбол. Вона не говорила мені про це, просто щоб тримати далеко від агентів. Це про життя загалом. Щороку я все краще це розумію. "Нічого не буває безкоштовно".


Гроші – це чудово. Це благословення. Але мрії безцінні. Для мене навіть у 11 років була одна мета – грати за «Юнайтед». Пам'ятаю, коли я тільки намагався отримати контракт, Уазза [Уейн Руні] та Кріштіану приходили, щоб щось поробити з хлопцями з академії. І я просто дивився на них із благоговінням.


Розумієте, що я? Там був фотограф, і в кінці кожного з нас була можливість сфотографуватись з ними. Пам'ятаю, як тримався вдалині. Потім брат сказав: «Іди, сфотографуйся з Уаззою, бро! Що ти робиш???" Я відповів: "Мені не потрібна фотографія". Він запитав: "Не потрібна фотографія???" Я відповів: «Я одного разу зіграю поруч із ними».


Думаю, тільки я не сфотографувався з ними. Ми відмовлялися від грошей, у мене був лише голод. Я вже не вважав себе за дитину. Я повинен був схопитися за цю нагоду і змінити наші життя. Крапка. Прожити цю мрію, коли ти хлопець із Манчестера... Якщо ви думаєте, що я приймав це як належне, просто мене не знаєте.


Послухайте, футбол може бути бульбашкою. Я спробував залишитися нормальною людиною, зберегти колишніх друзів. Я намагався робити все, щоб не змінитись, навіть коли я проводжу вечір не вдома чи перебуваю у відпустці. Але це має й інший бік. Я людина. Я припускався помилок, які є у багатьох хлопців після 20-річчя. І я намагався витягувати з них уроки. Але я також приносив жертв, яких ніхто не бачить.


Хочу, щоб ви зрозуміли, що гроші не те, що допомагає грати в складні періоди. Це робить любов до гри, проста і невигадлива», – написав нападник «Манчестер Юнайтед» у колонці для The Players' Tribune.