22 січня 2024 11:55

Каррагер: "Я грав з Оуеном, Суаресом, Торресом, Фаулером. Серед них Жота - найкращий завершувач"

Джеймі Каррагер вважає, що Діогу Жота як завершник кращий за Суарес і Торрес.


Вчора Жота оформив 2+1 у матчі 21-го туру АПЛ між «Ліверпулем» та «Борнмутом».

«Юрген Клопп казав, який це розумний гравець. Він може зіграти ліворуч, праворуч та у центрі. «Ліверпуль» ще намагається зрозуміти, хто виконуватиме цю роль [у центрі], але все одно перемагає. Навіть без Салаха. Вони мають Діас, Жота, Харві Елліот [праворуч]. Можливо, тепер це позиція Жоти.

У «Ліверпулі» я грав із чудовими нападниками. Джеймі [Реднапп] точно назве Фаулера, а я думаю про тих, з ким грав поряд... Майкл Оуен, Луїс Суарес, Фернандо Торрес, Роббі Фаулер... Думаю, серед них Жота найкращий завершувач.


Це типовий Жота. Коли він має шанс, то діє дуже чітко. Цього сезону у нього гол чи асист кожні 84 хвилини. Тільки у двох або трьох гравців АПЛ показник кращий. Жота – уособлення трансферної політики «Ліверпуля» за останні 5-6 років», – сказав Каррагер в ефірі Sky Sports.


Потім екс-захисник опублікував у твіттері опитування, в якому запропонував обрати найкращого завершувача «Ліверпуля», та назвав чотирьох кандидатів – Фаулер, Суарес, Салах та Жота. Діогу набрав найменше голосів (11,2%). Салах – 13,5%, Фаулер – 32,3%, Суарес – 43%.

Під голосуванням Каррагер написав: «Суарес – найкращий гравець, але не найкращий завершувач у цій четвірці!»


Жота перейшов до «Ліверпуля» у 2020 році. За 134 матчі він забив 50 голів та зробив 20 асистів.


У Фаулера 183 голи за 369 ігор. Оуен забив 158 м'ячів та 50 результативних передач у 297 матчах за «Ліверпуль». На рахунку Суареса 82 голи та 48 гольових пасів за 133 матчі в команді. Фернандо Торрес забив 81 гол у 142 матчах за "Ліверпуль".