20 січня 2024 13:07
1

Лінекер про Ізраїль і Палестину: "Не обов'язково бути ісламофобом, щоб засуджувати ХАМАС, або антисемітом, щоб засуджувати Ізраїль. Одне злодіяння не заслуговує 80 у відповідь"

Гарі Лінекер висловився про конфлікт Ізраїлю та Палестини.


Раніше колишній форвард збірної Англії, «Лестера» та «Барселони» ретвітнув заклик відсторонити Ізраїль, але потім вилучив. У парламенті Великобританії відреагували: «Отримуючи гроші платників податків на ВПС, не можна підтримувати пропаганду ненависті до євреїв». Екс-тренер "Челсі" Авраам Грант також розкритикував Гарі.


«Усі, з ким я розмовляю, кожна людина, яку я знаю, думають: «Що відбувається?» Але як тільки ви відкриваєте рота - або як тільки я публікую свої твіти - це відразу настільки токсично.


Якщо ви схиляєтесь у той чи інший бік, рівень атаки буде неймовірним. Як взагалі може бути суперечливим та суперечливим бажання світу? Я просто цього не розумію.


Не обов'язково бути ісламофобом, щоб засуджувати ХАМАС, чи антисемітом, щоб засуджувати Ізраїль. Але зараз це просто жахливо. Жахливо! Мені погано [від кількості загиблих дітей]», – сказав Лінекер.


Він розповів, що не втратив друзів, незважаючи на критику з боку єврейської громади через те, що не засуджував ХАМАС. Гарі пояснив, що він "не з тих, хто свариться", але є "соратники", з якими він вважає за краще не проводити час, тому що "їх погляди настільки жорсткі". При цьому більшість його друзів-євреїв поділяють його погляди.

«Я не вважаю, що справа в євреях, скоріше в ізраїльському уряді. Очевидно, вони реагують на події 7 жовтня, але, чорт забирай, одне злодіяння не заслуговує 80 злодіянь [у відповідь]. Або навіть більше», – додав Лінекер.


При цьому Гарі визнав, що в нього також є друзі-євреї, які з ним не згодні, у тому числі ті, хто приватно «просили підтримати Ізраїль у твіттері, підтримати те, що вони роблять»: «Мені довелося сказати: « Що? Ні! І вам не слід цього робити».

Этому дебилу не мешало бы показать хамасовские кадры,где младенцам режут животы и головы и бросают их в огонь,и кадры где они насилуют девочек и молодых женщин.По ТВ это не показывают но на закрытом просмотре для депутатов и журналистов,многим становилось плохо.Да и нам,живущих в центре страны не очень было приятно слышать сигналы тревоги и разрывы ракет.А,Линекер- это просто дол...б!!!