7 грудня 2023 11:42

ФІФА розглядала більш суворе покарання для Рубіалеса. Поведінка екс-глави RFEF після фіналу жіночого ЧС назвали "непробачною"

ФІФА розглядала суворіше покарання для Луїса Рубіалеса.


Після фіналу жіночого чемпіонату світу-2023 Рубіалес, який тоді обіймав посаду голови Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF), міцно обійняв і поцілував у губи футболістку збірної Іспанії Дженніфер Ермосо. Крім того, перебуваючи в ложі, Рубіалес продемонстрував непристойний жест, схопившись за пах.


Після масової критики Рубіалес оголосив про відставку. У жовтні Дисциплінарна комісія ФІФА усунула його від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, на 3 роки. Аналогічне рішення ухвалив спортивний адміністративний суд Іспанії (TAD).


Як повідомляє ВВС, ФІФА розглядала можливість застосування жорсткіших санкцій щодо Рубіалеса.

В обґрунтуванні свого рішення дисциплінарний комітет назвав поведінку Рубіалеса «непробачною та неприйнятною», незалежно від його емоційного стану після перемоги збірної Іспанії у фіналі жіночого чемпіонату світу.

Іншими причинами трирічного усунення Рубіалеса ФІФА назвала відсутність публічних вибачень за свою поведінку, публікацію на платформі RFEF неузгоджених заяв від імені Ермосо, спотворення фактів на свою користь та багаторазові випадки емоційного тиску на футболістку.