30 жовтня 2023 19:54

АПЛ розслідує трансфери Вілліана та Ето'О з "Анжі" до "Челсі". Платежі могли йти "російським організаціям"

АПЛ розслідує трансфери Самюеля Ето'О та Вілліана з «Анжі» до «Челсі».


Розслідування Прем'єр-ліги щодо операцій в епоху Романа Абрамовича в Челсі торкнеться і ці трансфери теж. Ліга перевірить передбачувані виплати російським організаціям після того, як два футболісти були підписані з «Анжі» у серпні 2013 року.

Трансфери бразильського півзахисника та камерунського нападаючого з російського клубу до лондонської стали частиною розслідування після того, як на них звернули увагу нинішні власники «Челсі».

За даними The Times, фінансові звіти вказують на те, що платежі могли здійснюватись на користь «російських організацій» окремо від комісії за сам трансфер для «Анжі».


«Анжи» підписав Вілліана за 30 мільйонів фунтів із «Шахтаря» у січні 2013 року, а потім продав його «Челсі» за ту саму суму у серпні того ж року. На день пізніше Ето'О перейшов з «Анжі» до «Челсі» на правах вільного агента. Немає інформації про те, що гравці знали про окремі платежі.


Як раніше повідомлялося, Прем'єр-ліга розслідує виплати "Челсі" на мільйони фунтів секретним офшорним компаніям у період з 2012 по 2019 рік.