18 липня 2023 13:19

З Гіггза зняли звинувачення в нападі на дівчат. Через них він пішов із збірної Уельсу перед ЧС

З Райана Гіггза знято звинувачення у домашньому насильстві.


Сьогодні з колишнього півзахисника "Манчестер Юнайтед" зняли всі звинувачення після того, як прокуратура закрила справу. Суддя Хіларі Менлі ухвалила, що він невинний за всіма пунктами звинувачення.

«Містер Гіггз відчуває глибоке полегшення від того, що справа нарешті завершилася після майже трирічної боротьби за те, щоб очистити своє ім'я. Тепер він має намір відновити своє життя та кар'єру як невинна людина», – сказав адвокат екс-футболіста Кріс Доу.


У квітні 2021 року валлійцю було пред'явлено звинувачення в нападі на двох жінок – у листопаді 2020 року він нібито завдав тілесних ушкоджень своїй колишній дівчині Кейт і напав на її молодшу сестру Емму, під час того ж таки інциденту в його будинку в Уорслі. Також його звинуватили у поведінці з елементами примусу та контролю з грудня 2017 року до листопада 2020 року. Гіггз заперечував усі звинувачення.


У серпні 2022-го відбувся суд у цій справі за участю присяжних, але вони не змогли винести рішення, тому 31 липня мало розпочатися повторне слухання за цими ж звинуваченнями. Тепер вона не відбудеться.


Нагадаємо, у червні 2022-го Гіггз залишив пост тренера збірної Уельсу, щоб звинувачення у нападі на дівчат не заважали команді готуватися до ЧС-2022.