25 жовтня 2022 21:09
1

Ігор СУРКІС: "Стався збій. Команда знаходиться в поїздах, літаках та автобусах"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував кризу у київському клубі:


«Я не знімаю з себе відповідальності за те, що сьогодні відбувається із командою. Але! Виправдовуватись я не буду. Я підтримуватиму команду фінансово та морально, незалежно від того, скільки триватиме ця криза. Я не кину команду в жодній ситуації. Ви в цьому могли переконатися за більш як 20 років мого правління в клубі.


Ми провели безліч благодійних матчів, де викладалися не менше, ніж в іграх кваліфікації Ліги чемпіонів. Стався збій. До того ж, Динамо вперше в історії проходило три раунди відбору. Ми провели важкі матчі з Фенербахче та Штурмом з додатковим часом. Календар теж не був прихильним до нас, і перші ігри ми проводили вдома.


Бенфіка нам була вже просто не по зубах. Динамо могло протиставити їм лише гарну фізичну форму, але, на жаль, ми цього вже не мали. Бенфіка сьогодні грає з одним із найбагатших клубів світу ПСЖ на рівних. Щиро кажучи, нам не пощастило з жеребом.


Після цього команда справді потрапила у кризу. Але не ігровий, а психологічний. Це пов'язано із постійними переїздами. Ми змінюємо готелі, ми не маємо постійного місця прописки. Ми сподівалися, що Зоря та Ворскла потраплять у групові етапи єврокубків і ми будемо наші матчі з цими клубами у чемпіонаті грати за кордоном, у тому місці, де базуватимемося. Ми б тоді не переїжджали по дев'ять годин.


Команда постійно знаходиться в поїздах, літаках та автобусах. Але ми не нарікаємо. Також Динамо не змогло зміцнитись. Але це не відмовки, а об'єктивні причини, бо в країні триває війна. І мені також зовсім не до футболу.


Ми з братом, чим можемо, допомагаємо переселенцям, ЗСУ, будуємо лікарню, дитячий садок. Через United 24 профінансували будівництво лікарні у Харкові та її оснащення сучасним медичним обладнанням. Щодня ми завозимо гуманітарку і робимо все, щоб наша країна нарешті перемогла російських беззаконників. Щодня гинуть наші мешканці від рук цих варварів. І на сьогодні головне – це перемога України у війні.


Якби я міг повторити цей шлях, знаючи які у нас будуть сьогодні результати, і що ми опинимося в ямі, я все одно провів би благодійні матчі, щоб принести користь нашій країні. То була ідея Луческу, і я її повністю підтримав. Усі зібрані гроші ми відправили до Посольства України, Міністерства соцполітики та United 24.


Шахтар не мав такого складного графіка, як у нас. Шахтар прямо потрапив до Ліги чемпіонів, тому вони мали зовсім іншу підготовку. Я вам обіцяю, мине час і цьому Динамо ще аплодуватимуть уболівальники. Ми в цю кризу потрапили разом і разом із неї вийдемо. У нас також була молода команда два роки тому, коли прийшов Луческу. І ми тоді теж обігрували «Шахтар» і двічі грали у груповому етапі Ліги чемпіонів. Механізм іноді потрібно змащувати, але, на жаль, війна внесла свої корективи».