16 лютого 2022 16:49

​"Динамо" U-19 - "Нествед" U-19 7:0. Контрольний матч. Звіт про гру

Юнацька команда київського «Динамо» провела другий контрольний матч у рамках другого навчально-тренувального збору в Туреччині, зігравши з представником другого дивізіону Данії – командою «Нествед».


Якщо у першому спарингу, із дорослою командою румунської «Решиці», динамівці здійснили камбек у другому таймі, поступаючись після першої половини з рахунком 0:2 та відігравши три м’ячі, то в сьогоднішньому матчі впевнена перевага «біло-синіх» була зафіксована ще до перерви, а в другому таймі кияни довели її до розгрому.


Зі старту зустрічі підопічні Ігоря Костюка заволоділи м’ячем і не віддавали ігрової ініціативи протягом усієї гри, відзначившись сімома забитими голами та створивши ще більше гольових шансів. Моменти біля воріт «Нестведа» почали виникати з перших хвилин: Діалло з лінії штрафного намагався поцілити в дальню «дев’ятку», а Уваров головою пробив трохи неточно.


Вже на 11-й хвилині атака, яка пройшла з лівого флангу, стала результативною. Назар Волошин змістився до штрафного та пробив по воротах із гострого кута, однак влучив у дальню стійку, але Антон Царенко на добиванні з центру був точним, відправивши м’яч у сітку – 1:0.


Невдовзі Царенко знову вразив ворота данців, проте арбітр Юрій Іванов не зарахував це взяття воріт через фол на Самбі Діалло, який йому передував, і призначив пенальті для «Динамо». До 11-метрової позначки підійшов Володимир Бражко та впевнено довів справу до кінця, розвівши м’яч і голкіпера по різних кутах.


За хвилину ігровий снаряд опинився у воротах «Нестведа» втретє: після вкидання ауту сферу підхопив Самба Діалло та завдав відмінного удару з лінії штрафного, не залишивши шансів воротарю суперників.


Після екватору першого тайму темп гри знизився, кияни продовжували володіти м’ячем, однак суперники щільніше діяли в обороні та майже не підпускали наших гравців до своїх володінь і намагалися виходити в контратаки, що завдяки надійним діям центральних захисників «Динамо» данцям майже не вдавалося.


Повернувшись на поле після перерви, «біло-сині» швидко організували ще два взяття воріт. Спочатку Назар Волошин, прийнявши передачу на свій фланг від Царенка, поцілив у дальній кут, а далі Самба Діалло вивів на ударну позицію Іллю Скрипника, який пробив повз голкіпера, а замкнув цей удар у ворота Ігор Горбач.


Незабаром «Динамо» отримало можливість виконати ще один пенальті та забити третій гол за шість хвилин – 11-метровий заробив Назар Волошин. Цього разу виконати пенальті зголосився Самба Діалло, але сенегалець вирішив пробити на техніку та влучив у поперечину. Цей незабитий пенальті не став єдиним у матчі – пізніше відзначитися з «точки» міг Кирило Попов, який виконував 11-метровий, призначений за гру рукою захисника «Нестведа» у своєму штрафному, але не переграв голкіпера.


Проте обидва динамівця без голів поле не залишили: Самба Діалло пізніше оформив дубль, замкнувши головою навіс із правого флангу, а Кирило Попов скористався подвійною помилкою суперників, пройшовши з м’ячем до штрафного та встановивши підсумковий рахунок – 7:0.


Варто відзначити й велику кількість боротьби й фолів у цьому контрольному матчі, і як наслідок – вилучення Антона Боля, який заробив по попередженню у кожному з таймів. Але, оскільки за домовленістю команд вилучений футболіст міг бути замінений, у центр оборони замість нього вийшов Філатов.


Наступний спаринг підопічні Ігоря Костюка проведуть проти ще одного представника Данії – команди «Люсенг».


Контрольний матч


16.02.2022. СК «Екодизайн» (Анталія)


«Динамо» U19 – «Нествед» U19 – 7:0 (3:0)


«Динамо» U19: Ігнатенко (Моргун, 46) – Малиш, Дячук (Балаба, 70), Боль (Філатов, 63), Бенедюк (Танчак, 59) – Бражко (Гаджук, 59), Яцик (К) (Скрипник, 46), Царенко (Кремчанін, 70), Діалло (Блізніченко, 66), Волошин (Мегді, 70) – Уваров (Горбач, 46; Попов, 76).


Голи: Царенко (11), Бражко (23, пен.), Діалло (24, 66), Волошин (46), Горбач (49), Попов (87).


Попереджені: Бражко (30), Боль (39), Волошин (41), Діалло (43), Філатов (86).


Вилучений: Боль (63, друге попередження).


Нереалізовані пенальті: Діалло (52, каркас), Попов (78, воротар).


Фото - ФК «Динамо»