28 січня 2011 14:29
34

УЕФА поддерживает позицию ФИФА

Виконавчий комітет УЄФА під головуванням президента Мішеля Платіні завершив сьогодні своє прем'єрне засідання в новому році, розглянувши з-поміж інших питань і ситуацію в Україні, повідомляє офіційний сайт організації UEFA.com.

 Першочерговим пунктом порядку денного п'ятниці стала зустріч глави Європейського футбольного союзу та Виконавчого комітету УЄФА з комісаром Євросоюзу з питань освіти, культури, мультилінгвальності та молоді Андруллою Вассіліу. Це був перший візит представника Єврокомісії в УЄФА, і президент та Виконком були щасливі вітати комісара у будинку європейського футболу та обговорити з нею деталі нещодавнього позитивного комюніке Єврокомісії щодо спорту.

 

Комюніке, оприлюднене 18 січня, підтримало чотири ключові поняття європейської моделі спорту: відкриті турніри, піраміда змагань за принципом підвищення та пониження в класі, організація спорту на національній базі та фінансова солідарність між аматорським та професіональним спортом.

 

Також було розглянуте питання стосовно листа ФІФА до Федерації футболу України від 24 січня, в якому йдеться про втручання представників державних органів влади у діяльність національної асоціації. Виконавчий комітет УЄФА підтримав позицію ФІФА, яка повністю відповідає положенням ст. 7 Статуту УЄФА.

 

Відтак, УЄФА направив листа до ФФУ з вимогою вжити "необхідних конкретних заходів та надати відповідне підтвердження, що ці процеси припинились". Поза всяким сумнівом, дискваліфікація Федерації футболу України призведе, з поміж-іншого, до того, що жодні клуби, які належать до ФФУ, не зможуть брати участь в змаганнях під егідою УЄФА, як і національні збірні України не матимуть права змагатися в турнірах УЄФА.

 

Більш того, у листі УЄФА до ФФУ говориться: "Виконавчий комітет УЄФА одностайно вирішив, що у разі призупинення членства ФФУ в складі ФІФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україні було б нерозумним".

 

Як превентивний захід, УЄФА вирішив у жеребкуванні відбірного турніру молодіжного чемпіонату Європи-2013, що пройде у четвер, 3 лютого, заздалегідь відправити збірну України в групу із шести команд, а не із п'яти. Таким чином, у разі дискваліфікації ФФУ та автоматичного вилучення збірної України з цього турніру календар матчів зазнає мінімальних змін. Аналогічна процедура буде застосована до Боснії та Герцеговини, яка також ризикує припиненням членства у ФІФА .

 

Тим часом, Виконавчий комітет отримав перелік кандидатів, що візьмуть участь у виборах до Виконкому УЄФА на чотирирічний термін − з 2011 по 2015-й − під час наступного засідання Конгресу УЄФА в Парижі. Повний список кандидатів на сім місць у Виконкомі УЄФА та два місця у Виконкомі ФІФА оприлюднений у медіа-релізі УЄФА No008.

 

Також було назване місце проведення фіналу Кубку УЄФА з футзалу-2011. МФК "Кайрат" (Алмати) та Федерація футболу Казахстану обрані господарями фінального раунду, що пройде з 28 квітня по 1 травня. Уже вп’яте вирішальний турнір складатиметься з двох півфіналів, матчу за третє місце та фіналу.

 

Виконавчий комітет також затвердив приєднання семи нових країн до Тренерської конвенції УЄФА - а саме, Андорри, Англії, Грузії, Латвії, Румунії, Іспанії та України. Нарешті, виконкомівці затвердили порядок денний та програму наступного Конгресу УЄФА, що відбудеться в Парижі 22 березня. Наступне засідання Виконавчого комітету УЄФА пройде також у столиці Франції напередодні XXXV Чергового Конгресу, тобто 20 та 21 березня.

Стороженко, Данилов, Баль(языком)чес в отставку!!! Их шкурки должны висеть на зубцах стен Дома Футболла!
Уважаю Леонида Макаровича, за то что не остался в стороне и непобоялся публично выступить, а также не бросил своего близкого друга в беде! Это жест бесценен! И показал культуру воспитания провинциальных артистов Сторожистов, Данилистов, Ярославистов, Бальчостистов, Ефремистов и разных скрытых пацифистов, тупистов, туристов банкротистов!
а кто сомневался?
Если отберут евро нада заживо закопать ярославского, стороженка, данилова. И пусть решит судьбу этих нехороших людей народ.
Ярик будет идти до конца
Сховати
Да ты что?! Это СТОП. Никто ему этого не позволит
Какое там "до конца". Ахметов обожает свой Шахтер, а тут несколько лет без еврокубков, а бабла сколько инвестировано под ЕВРО... Да Ярика закопают, при том, буквально.
Сховати
+100500)))))
Еще одна "БРОНЬ" И в УЕФА уже поняли что кроме "лома" другие аргументы украинской властью не воспринимаются, вот и написали так чтобы не было ДВУХЗНАЧНОЙ интерпретации и даже самые тупые поняли: "у разі призупинення членства ФФУ в складі ФІФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україні було б нерозумним".