3 жовтня 2010 12:50
12

Александр ШОВКОВСКИЙ: "Возможно, через месяц вернусь на поле"

З найтитулованішим голкіпером «Динамо» Олександром Шовковським прес-служба Премьер-лиги поспілкувалась напередодні матчу його команди з «Шахтарем». Втім, ми домовились безпосередньо недільної зустрічі не торкатись.

- Олександре, як здоров’я, коли глядачі зможуть побачити тебе на полі?

- Дякую, вже набагато краще. Сподіваюсь, зараз триває вже фінальна стадія відновлення. Поки що займаюсь індивідуально у залі під наглядом лікарів «Динамо». Точно загадувати про повернення на футбольне поле не варто. Але я був би радий, якщо б за місяць зміг би повернутись до футболу.

- Останні невдачі «динамівців» слід розділити між усіма футболістами, у тому числі й голкіперами. Слідкуєш за грою своїх колег?

- Безперечно, адже ми одноклубники. Спостерігаю, переживаю. Взагалі на воротарів нашої команди просто насіла якась епідемія. З п’яти голкіперів три травмовані. Тож чекаю не тільки свого повернення до основної групи, але й Максима Коваля та Стаса Богуша. А тоді у чесній конкуренції будемо визначати, хто з нас найкращий на конкретний момент.

- Ти розпочав грати на найвищому рівні у молоді роки. Але зазвичай молодість та нестабільність йдуть поруч. Можливо, саме досвіду не вистачає тому ж Денисові Бойку?

- Помиляються всі. У тому числі і я. Початок кар’єри − не виняток. Просто свого часу мені довіряли, не карали надто суворо. Саме довіра й стала запорукою подальшого успіху. Головне, що хлопці розуміють увесь тягар відповідальності, що ліг на них. Тож тренуються з подвоєною завзятістю.

- Свого часу ти грав разом з Олегом Лужним. Потім він вже виконував обов’язки головного тренера. Чи дуже він змінився, відтоді як став тренером?

- На це так коротко і не відповісти... Коли футболісту приблизно тридцять років, він починає всерйоз замислюватись над своїм майбутнім. Звичайно, у процесі зростання можна змінитись. Олег залишився таким же вимогливим і до себе, і до оточуючих − саме таким він був футболістом. Неправильно з мого боку давати  характеристику тренеру. Скажу лише, що Лужний - «динамівець» до глибини душі, і у ситуації, що склалась, він докладе максимум зусиль, застосує усі свої знання, вміння та напрацювання, щоб покращити нинішній стан речей.

- Олександре, якщо не говорити окремо про гру з «Шахтарем» з одного боку і не забігати надто далеко у часі, чого очікуєш у найближчі місяці?

- Я хотів би сподіватись і я впевнений у тому, що разом ми подолаємо нелегкі часи. А закінчення календарного року − не той проміжний фініш, за яким варто оцінювати сезон. Завдання у Чемпіонаті та Кубку перед нами стоять ті ж самі, що і завжди. А у Лізі Європи УЄФА для початку маємо подолати груповий етап.

Саша давай выздоравливай, ты нужен команде, очень нужна твоя помощь.