30 липня 2023 18:58
2

"Динамо" – "Минай" 4:1. Звіт про матч. Кияни добивають гостей наприкінці зустрічі

У 1-му турі Прем'єр-ліги у гості до "Динамо" на стадіон імені Лобановського приїхав "Минай".


Стартовий склад динамівців вийшов передбачуваним. З перших хвилин на поле вийшли всі найсильніші гравці, які є у розпорядженні Луческу за винятком Біловара, який у світлі дискваліфікації Дячука склав пару Попову в центрі оборони.


Кияни пропустили вже на старті поєдинку. Передували цьому невпевнені дії Біловара у захисті. Спочатку його помилка призвела до удару Одарюка головою над поперечиною, а потім неточною передачею Крістіана вперед скористався Вітенчук і потужним пострілом вбив м'яч у ближню дев'ятку.


Після такого шокуючого початку "Динамо" відповіло двома ударами по воротах "Минаю". Але ані Шапаренку, ані Буяльському не вдалося пробити досвідченого Бандуру. Далі Ванат не встиг на гострий простріл із правого флангу на кут воротарського.

На 14-й хвилині нагадав про себе Ярмоленко. Андрій спробував виконати свій фірмовий удар з лівої після змiщення з правого флангу ближче до штрафного майданчика, однак м'яч полетів прямо по центру воріт і став легкою здобиччю Бандури.


Щодо "Минаю", то після того, як команда Шарана повела в рахунку, вона зосередилася суто на оборонних діях, перекриваючи динамівцям кисень попереду. "Біло-сині" регулярно доходили до штрафного майданчика суперника, проте далі впиралися в захисні редути гостей.


Так тривало до 27-ї хвилини, коли Одарюк у спробі вибити м'яч подалі від воріт скинув його якраз під удар Ванату, який з 12-ти метрів потужним пострілом прошив Бандуру. 1:1.


За три хвилини "Динамо" вийшло вперед. Буяльський не зовсім вдало обробив м'яч у штрафному майданчику "Миная", але зрештою зумів розібратися в ситуації і викотити круглого під удар Ванату. Владислав пробив точно у дальній кут без шансів для Бандури та оформив дубль.


Через зовсім небагато часу після того, як кияни переламали перебіг поєдинку, Попов залишив свою команду у меншості. Центральний захисник "Динамо" в'їхав шипами бутси в плече Одарюку і одразу побачив перед собою червону картку. На вилучення Дениса тренерський штаб "біло-синіх" відреагував заміною Кабаєва на Сироту.


Наприкінці першого тайму "Минай" перехопив ініціативу і почав чинити тиск на захист "Динамо", користуючись чисельною перевагою, але успіху не досяг. На перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь господарів.


Другий тайм розпочався з того самого, що й перший. Не найкраща гра Біловара призвела до удару Вишневського, який вийшов на заміну - Бущан врятував киян. На 57-й хвилині склади команд вирівнялися. Бандура вибіг за межі штрафного на перехоплення Ярмоленка і зніс Андрія ціною вилучення.


Але навіть удесятьох "Минай" не залишав надій уникнути поразки. Доказом цього став момент Вишневського. Нападник гостей опинився за спиною Біловара та головою пробивав у дальній кут. На щастя для "Динамо", м'яч пролетів у сантиметрах вiд стiйки.

На 70-й хвилині біля воріт киян виник ще один гольовий епізод. Панасенко скористався передачею на хід від Вишневського, увірвався до штрафного майданчика і завдав сильного удару низом. Після рикошету від Біловара полiт м'яча змінив траєкторію, і лише реакція Бущана, який вчасно виставив ногу, врятувала динамівців від гола.


Ще дві заміни киян сталися на 76-й хвилині. Замість Ярмоленка вийшов Караваєв, а Беніто замінив Ваната. Трохи пізніше у гру вступили Бражко та Шепелєв. Відпочивати вирушили Сидорчук та Шапаренко. Тим часом "Динамо" могло забити третій м'яч. Буяльський виконав закид на Дубінчака, але той з гострого кута не зміг переграти Ольхового.

І все-таки м'яч побував у сітці воріт "Минаю" ще двічі. На 86-й хвилині Панасенко у своєму штрафному майданчику зніс Дубінчака, суддя призначив пенальті, який впевнено реалізував Буяльський. Остаточний рахунок у матчі в компенсований час встановив Караваєв, який зіграв на добиванні після того, як Ольховий відбив перед собою удар Бражка. 4:1 на користь "Динамо".

Вместо центральных защитников можно вполне установить манекены...Ничего не меняется.
Надо что-то думать с центральными защитниками. Я бы сказал, что у нас их нет...