Автор: Hannover
Зареєстрований: 01.10.2010
Останній візит: 28.12.2016
25 вересня 2013 12:22
9

Quid prodest? Частина друга.

У попередньому блозі я навмисне по мінімуму зачепив тему критеріїв якими оцінюється поведінка вболівальників з боку FARE. Їх як таких виявляється в природі не існує. Тобто сидить "доброволець" на трибунах та занотовує все, що відбувається навколо. Керується при цьому власним суб’єктивним баченням. І зміст звіту такого "спостерігача" залежить не від реальних подій чи намірів, а від його особистого сприйняття реальності чи власних оцінок тих чи інших історичних подій. А тому для того щоб зрозуміти який в дійсності рівень крамоли в діях львівських фанів дуже важливо знати хто саме пише звіти для FARE.
 

Тут я вимушений з дотриманням встановлених Правил спілкування на формі та ведення блогів на сайті Динамоманія зробити невеличкий копіаст. 
"Спостерігається цікава закономірність. FARE звітує щодо всіх українських команд, проте найбільше уваги зосереджено саме на львівських «Карпатах» та столичному «Динамо». Чому саме ці українські команди? Трибуни харківського «Металіста», сімферопольської «Таврії» та запорізького «Металургу» мають не менше наповнення націоналістичною чи ультраправою символікою.
Можливо, це пояснюється тим, що координатором програм по східній Європі від FARE є Павло Клименко, колишній антифа-хуліган - про що він сам розказував західній пресі. Клименко був фанатом київського «Арсеналу». Як відомо, саме фанати «Карпат» та «Динамо» – найбільші вороги лівих фанатів «Арсеналу». Це також пояснює, чому саме фанатів «Арсеналу» фінансує FARE .
Вже багато років ця організація виплачує тисячі євро на заходи, спрямовані проти расизму. Щоб отримати кошти, достатньо скинути фотозвіт про якийсь захід на сайт організації. Наприклад, фани київського «Арсеналу» неодноразово користувалися фінансовою допомогою FARE: проводили кінопокази спільно з польським відділенням FARE, футбольні турніри проти расизму, вивішувалися тематичні банери на трибунах і так далі.
Павло Клименко разом з Віталєм Дудіним тісно співпрацювали з благодійним фондом Р.І.Марочкіної, який отримав кілька грантів від німецького комуністичного фонду Рози Люксембург. Головою наглядової ради фонду є Олег Верникю.
Для того, аби було зрозуміло, яке середовище представляє координатор програм FARE Клименко, також зазначимо, що він і нині співпрацює з Верником та Дудіним. Але вже в рамках комуністичної профспілки «Захист праці» . Її голова – Олег Верник, який очолює Міжнародну організацію по спостереженню за виборами CIS-EMO. А в ній, в свою чергу, головує багаторічний політолог Кремля Олексій Кочетков, у минулому - член російської шовіністичної структури РНЕ (за даними сайту from-ua). В своїй статті для комуністичного сайту Клименко також згадує друга Антона Шеховцова, дослідника політичного радикалізму, який публічно заявляв в інтерв’ю закордонній пресі, що українські фанати «розміщують портрети фашиста Степана Бандери». Шеховцов був членом «Євразійського союзу молоді», чия діяльність на території України заборонена СБУ – через плюндрування державного гербу України на горі Говерлі.
Але крім комуністів і Кремля, є ще одна сторона, зацікавлена в тому, щоб на українських трибунах не було портретів Бандери та символіки ОУН-УПА. Східноєвропейський звіт FARE видається в Польщі. І польський філіал FARE відігравав велику роль у розгортанні кампанії в Україні.
Можливо, це також стало причиною того, що боротьбу з неонацизмом в FARE свідомо підмінюють боротьбою з українським національно-визвольним націоналізмом. А UEFA , по суті, є мовчазним заручником відвертого тиску комуністів на Україну"
Першоджерело - http://society.lb.ua/position/2013/09/24/228822_50_tis_grn_banderu.html
 

Підсумувати сказане хотів би цитатою колишнього віце-прем'єра Росії Альфреда Коха: "Есть хороший индикатор правильности решения: как на него смотрят коммунисты. Если они против, то дело стоящее!"

Hannover, можно конечно УЕФА и ФИФА предъявить претензии и по футбольным правилам. "Зачем мол вне игры"? Нам это мол не нравится. Вы никак не поймете, что Чемпионаты среди сборных проводит ФИФА и УЕФА, и по своим правилам. Нравятся нам эти правила или нет, это им наплевать. Или мы соглашаемся с правилами ФИФА или не участвуем в их турнирах. Другого не будет. Поэтому не нужно ничего здесь доказывать, что они не знают историю, а мы такие умные.
Так и за нас скоро возьмутся. А что- Святослав хазар с болгарами геноцидил...и снова хомячки тут будут рассказывать про отмороженных фанатов и советовать им со своими банерами на митинг валить.
В блоге вы спрашиваете - кому это выгодно. Многим выгодно: 1. Выгодно Польше - они не будут играть в гостях 2. Выгодно Англии и Черногории 3. Выгодно Харькову и Донецку - чаше будут играть на их стадионах А кто принёс им эту выгоду? Львовский болельщик! Потому как не может сдерживать при себе свои идеологические взгляды...
Сховати
Ті вигоди, що Ви перерахували ситуативні. Та по Вашому виходить, що якби звіт ФАРЕ готував хтось інший, факти в ньому були б викладені ті ж самі.
Сховати
Я поддержу Романа, хоть гомосексуалистов, хоть коммунистов, хоть националистов Вы поддерживаете. ПРИЧЕМ ТУТ ФУТБОЛ??????!!!!!! Хочешь восхвалять своих героев!!!! Флаг тебе в руки!!! Организовывай партию, проводи митинги, собрания, демонстрации, пикетируй Верховну Раду, если считаешь нужным на - баррикады. У нас свобода политических убеждений. Но ты и тебе подобные выбирают легкий путь. Попользоваться футболом как прикрытием. Несколько десятков тысяч человек аудитории, не прилагая никаких усилий. Тяжело ведь привлечь внимание тысяч сорока людей? Осовенно с идиотскими лозунгами и идеями. Думаю очень тяжело и дорого. А на стадион эти 40 тыс. уже собрали для вас? Ну чем не шара!!! И хотят они этого или нет вас слушать, около 2-х часов можно пиариться! Да, а вдруг еще и по телевизору покажут, так вообще супер. Только этот УЕФА сучий запрещает такое крупным планом снимать. Вот незадача. Ну и конечно, главный козырь - это коллективная безответственность. А почему бы это не сделать, все равно ничего мне не будет. Правильно? Проводя митинги и т.п. можно и загреметь, а на стадионе в толпе легко быть стадным героем. А как же футбол? Та и хрен с ним. На людей посмотрел, себя показал... И в конце вопрос прохожему: "А с каким счетом матч закончился? А то я с 88-й минуты отвлекся... :))))
Сховати
Якби ці люди займалися політикою, то саме так і вчинили. Причому тут Верховна рада? Причому тут політика? Якщо збірну Шотландії на рівні з офіційним прапором підтримують штандартом короля Шотландії це теж політика? Пропаганда монархізму? Зрештою, що чекати від людини, для якої гасло "Слава Україні!" ідіотське та політичне.
Сховати
А претензии FARE и УЕФА были к выкрикиванию "Слава Україні!" ??? По моему совсем к другому. Зачем перекручивать? Жаль только, что из-за кучки идиотов десятки тысяч нормальных фанов не смогут поддержать сборную.
Сховати
УЕФА були претензії лише по фаєрах. Цей блог про те яке відморожене створіння писало список претензій FARE. Якщо його погляди Вам близькі, прийміть мої співчуття.
Сховати
Відморожене створіння писало список претензій FARE ? Может быть "відморожене", а может и нет, я его не знаю. Не те, кто ему дал повод этот список написать, абсолютно точно отморозки на все 100%.