Автор: І.Банько
Зареєстрований: 21.09.2008
Останній візит: 09.05.2014
Владислав Гомельський "в миру"
11 липня 2012 10:30
2

Выбритые места из переписки

 

Грайливість посилання до книги божевільного класика в назві скоріш за все налаштовує читача на відповідно грайливе ставлення до написаного нижче. Не заперечую, десь може й розраховую на таке ставлення. Втім, мушу зауважити, що це були такі собі жарти на межі відчаю. Або за межою. Зберігати здоровий глузд, даючи собі відповідь на одвічні Динамівські питання “Что дєлать?” і “Кто вінават?”, завдання, погодьтесь, дуже й дуже важке...
Тобто, нижче – мої, вдалі та не надто, спроби, даючи, все ж таки зберігати, уривки з мого тут, на сайті, листування. Коментарі ці написані були в різні часи до різних тем, та всіх їх поєднує одна спільна ідея. Не сказати, що така вже оригінальна. Хоча, з іншого боку, начебто й не дуже поширена. Її популярності, власне, не сподіваючись, вважаю за доцільне нагадати про її існування. Думаю, не завадить. Може комусь в його пошуках відповіді на питання “Что дєлать” і “Кто вінават” стане при нагоді.
За посиланнями, які обов'язково даватиму, можна знайти диалоги у повному обсязі. Тут їх скорочено із, так би мовити, композиційних поміркувань, а не з тим, аби я постфактум мав “умний вигляд”. Чому оті коментарі писав із різних профайлів – питання до адміністрації. В будь-якому разі, під час суворих та справедливих “банів” я нових профайлів не створював. Майже всі вони існують ще аж з часів форуму “Бесарабка”, коли я, замість згадувати/шукати вже існуючі логін/пароль, ледь не кожного разу аби написати коротюсенький якись коментар, створював новий профайл.
Отже. http://www.dynamomania.com/posts/156672-beskonechnaya-pesn-gimn-dlya-solista-s-horom-bolelschikov#comments – більшість напевно пам'ятає Бесконечную песнь (гимн для солиста с хором болельщиков) від блискучого Стоуна, траги-комическую, за його власним визначенням:

Внимаем все! Упали на колени!
И слышим слов расплавленный металл.
Ведь Игорь Суркис – наш текущий Ленин,
А клуб – его текущий капитал...

...Хор болельщиков (торжественно):
Пора прекратить это б….ство,
Пора начинать усиляться....

До неї було написано такий коментар:


Гоша
05 января 2012 07:18

Траги-трагическая песнь. Конечная. (Поезд дальше не идет, освободите пожалуйста вагоны.... И хора, скорей всего, тоже не будет. Потому что в настоящей траги-трагедии, как учит классик, гибнут не главные герои, а хор).

Лежат-боятся грязные вассалы,

Бунтовщиков неслышны голоса.

Его высочество вялотекущий сталин
Тряхнув мошной, Гвардьолу подписал
На зависть абрамовичам и шейхам.

Сказал ему: "Даю тебе карт-бланш.

Всё оплачу насколько хватит кейхэс*,

А их, поверь, должно хватить мне аж
На всю твою родную "Барселону",

На всех этих иньестов и хавей,

На мессей шустрых и на оборону -

На парочку надежных пуйолей
С абидалями пышными... Короче

Ты понял, Пеп, что деньги - не вопрос.
Вези, кого считаешь нужным, в Кончу

И за работу. Приступай. Вамос.** "
Пеп внял. Привёз и приступил. И вот, как в "Барсе" прежде,

Уверенно повел бойцев своих вперед...

А ровно через год, под Рождество, сиятельный наш брежнев

Очередной программной речью радовал народ.
Он говорил: "Я царь. Живу один. Бываю часто в Каннах.

Дорогою свободной великий в прошлом клуб веду, куда хочу.

И если мы к весне не усилимся, я, нах.,

Селекционной службе бошки откручу.
Необходим нам быстрый, легкий форвард.
А также - медленный, задумчивый хавбек

С таранным вратарем... И пусть на вражьих мордах
Застынет изумление на век!"
За президентом вслед, по протоколу,

Помахивая маршальским жезлом,
Минут пятнадцать-двадцать Гвардиола.

Собравшимся расскзывал о том,
Что всё у нас в ДК вполне прилично,

А в чем-то даже может и муй бьен***.

Что, скажем, клубу прежнее величье

Мы постепенно и без резких перемен
Вернули - мы теперь, не напрягаясь,

В ЧУ строку удерживаем пятую,

А ведь буквально год назад мы за неё отчаянно сражались

В последнем самом туре с львовскими "Карпатами".
Сейчас мы пятые легко и без вопросов,

Достойных конкурентов не осталось,

И получаем шанс на Евро-осень...

Ну или, минимум, на Евро-август.
За Гвардиолой слово брали: спортдиректор,

Спортзавуч, спортзавхоз со спорттрудовиком,

Спортвоенрук и Римма Яковлевна Спектор,

Командный венеролог-агроном.
Все выступавшие едины были в мненьи

Столь очевидном, столь, казалось бы, простом -

Наш президент, наш милый фюрер прав: никак нельзя без усиленья!..

Но не сейчас никак нельзя, а несколько потом.
Сейчас, в ЧУ, нам сил должно хватить
Для пятого итогового места.

Вот ближе к Евро-августу, там да - придется из Колумбии чего-нибудь везти,

Чтоб Хави с молодой своей Иньестой
Чуть отдохнули...........................................
...............................................................

.........................................................................

.......................................................................
...Гул затих. Повесился Ахметов.

Коломойский влез на потолок.

Суркис наш ясновельможный, светлый

Моуриньйо в Киев приволок!
Девочка пела в церковном хоре:

Надо, надо усиляться

По утрам и вечерам

А нечистым, неконкретным пацанам

Я не дам!
Всё
*кейхэс(идиш) - силы

**вамос(идиш) - вперёд

***муй бьен(идиш) - очень хорошо


А цей диалог трапився в мене ось тут http://www.dynamomania.com/posts/117881-o-starike-freyde-starichke-iz-magazina-trenerah-i-prezidentah#comments знов-таки із блискучим Стоуном.

╤.Банько
07 сентября 2010 08:18
... А чому ж оті його <Cуркіса> небайдужість до ДК та футбольна обізнанність своєчасно не заважають приймати шкідливі для ДК рішення? Питання не риторичне, Стоун. І свій варіант відповіді, коли Вам буде цікаво, я напишу. Але бажано було б побачити Ваш. Певен, що такий існує. Дякую.
Стоун
07 сентября 2010 21:52
...По плохим вариантам, ну, во-первых, это отчасти субъективный взгляд. У нас на сайте достаточно болельщиков, кто не считает, например, приглашение Газзаева ошибкой.

Лично я в целом согласен с не слишком большой удачностью ходов ИМС. Почему? Согласился бы, возможно, с мнением Виталия (ниже) да и сам где-то здесь писал, хотя и не знаю всехподробностей ситуации в клубе. Возможно, это слоноподобный менеджмент с друзьями и знакомыми, неразворотливый, с толстыми лапами, который вместо того, чтобы обслуживать команду, перевозить ее на своей спине, топчет ее. А почему он такой громоздкий и подслеповатый? Да, наверно, это вина руководителя. Мне, просто в сотый раз повторюсь, кажется, что Динамо для ИМС не посторонний звук. Но это ничего не меняет. Благими намерениями выложена дорога в середину ЧУ...

╤.Банько
15 сентября 2010 03:13
...Думаю, Виталий встановив президенту досить точний діагноз. Проте я переконаний, що навіть із таким важким діагнозом можна ще мати надії на, як то кажуть в клініках, більш-менш сприятливий прогноз. Шанси в президента, хай і не на повне одуження, та, принаймні, на усвідомлення своєї керівницької неспроможності, були б, погодьтесь, Стоун, досить високі, якби футбольний клуб став для нього бізнес-проектом, що має давати прибуток. Бо ж відомо, що під тиском відповідальності, надто фінансової, швидко дорослішають всі, в тому числі - президенти. А от ставлення до футбольного клубу, як до іграшки, забавки, будь-кого, навпаки, розбещує, може і цілком здорову, без діагноза, людину повністю зіпсувати( Ігоря ж нашого Михайловича - і поготів)... Тобто, Стоун, коли футбольний клуб це не бізнес-проект, а примха мажора, модна цяцька, - наспрвді байдуже, хто саме там президент. І, поки оті закохані в футбол олігархи не збагнуть, що гроші в футболі слід не тільки витрачати або "відмивати", а ще й заробляти, сподіватися докорінних змін на краще навряд чи варто. Хіба що незначних, косметичних..

Наступна дискусія – з коментарів до цієї теми http://www.dynamomania.com/news/144412-surkis-v-shkole-krasil-party-zebroy-a-otets-podaril-emu-mashinu#comments

Гоша
29 июля 2011 01:28
Шановна(вний) Tata. От, скажімо, я, уроджений киянин, та мої друзі вважаємо все, що Суркіс робить з ДК за злочин проти людства. І в нашому розумінні, Суркіс заслуговує, як мінімум, на публічну страту. Тому для нас будь-які негативні коментарі на адресу Суркіса це ніщо, дрібниці...

Невропатолог
29 июля 2011 11:51
Вы хоть понимаете смысл слов, которые говорите? "... злочином проти людства."

"Всё, что делает Суркис"- это тратит свои деньги на команду. Эффективно, неэффективно, много, мало, так или не так, но это факт. У вас есть другие кандидатуры? Предложения?

Или по Шарикову- взять и поделить?

Гоша
02 августа 2011 09:13
Невропатолог. Всі слова я тут вживав цілком свідомо. Теж свідомо не використовував модні тепер в мережі такі дужечки -:)))) ((((:- що начебто підкреслюють чи навіть змінюють значення слів. Бо сподівався кмітливості адресата.Сподівався може й дарма.... Проте, Невропатолог, Вам я все ж таки раджу моє звернення до Tata перечитати і за допомогою слуха та уяви розставити оті дужечки в належних місцях. А головне, раджу перечитати Вашу ж власну фразу: "всё, что делает Суркис, это тратит деньги на команду..." Вона, Невропатолог, містить відповідь на всі Ваші до мене питання, пояснює суть моїх Суркісу закидів. Оце "тратит", Невропатолог... Вважаю, у глибокій та безпорадній дупі ДК тепер опинилось саме тому, що, замість дієслова "інвестує", ми тут змушені писати: "витрачає". Відсутність елементарної стратегії розвитку, відповідно - грамотного управління, сучасного стадіону, ефетивної трансферної політики, відверто безглузді кадрові рішення, непродуктивна школа, і, зрештою, деградація славетного колись клубу до "рівня Ліги Европи"... - все це, Невропатолог, "витрачає", замість "інвестує". Все це, повторюю, небажання або фізична неспроможність зрозуміти, що футбольний клуб це бізнес, куди гроші інвестують, а не дорога цяцька-забавка, на яку їх, - наче правільниє пацани на престижну, "елітну", тачку(хату, курву..), - лише витрачають. Тож, невропатолог, відповіддю на Ваше і багатьох голосіння "хто ж інший, як не атєц радной-Суркіс?!.." буде: хто завгодно з бажанням та умінням заробляти в футболі. Хай і той самий Суркіс, якщо раптом таке бажання відчує в собі. Суркіса, Невропатолог, я дійсно вважаю розумово неповноцінним, але переконаний, що під тиском фінансової відповідальності навіть такий клінично безнадійний персонаж здатен, якщо і не приймати адекватні рішення, то, принаймні усвідомити свою керівницьку неспроможність.Коли, невропатолог, хазяін прагне досягти з командою спортивних успіхів - має прагнути фінансових. І не слухати скавучіння на кшталт "футбол це не бізнес, онде навіть европейські гранди в мінусі...", "в Україні не можна вести бізнес, бо ми нецивілізовані, у нас мєнталітєт."


На завершення, ще одна розмова із Стоуном http://www.dynamomania.com/posts/136266-rozha-prostite-bolelschika#comments


Стоун
16 апреля 2011 22:54
...Видимо я не настоящий болельщик Динамо, поскольку и последние 11 и сколько там до этого лет я болел и продолжаю болеть за Динамо. А когда мне говорят, что это не настоящее "Динамо", я бы хотел знать почему. Может, я тоже ошибаюсь и не за ту команду болею. Может, настоящее Динамо это сейчас Барселона или Челси или, страшно сказать, Шахтер, и все сведущие болельщики это уже раскусили и болеют правильно, а отдельные отсталые личности - нет.

Так почему это не настоящее Динамо?

Гоша
20 апреля 2011 08:09
Із свого боку, Стоуне, пропоную тобі замислитись над такими ще запитаннями.

Які саме німці, чи які саме громадяни Німетчини, Німетчину дійсно любили, і які навпаки були найлютішими ворогами власної країни? Ті, які у 1933-му - 1945-му роках категорично відмовлялись визнавати Німетчину Німетчиною? Чи ті, які і за таку Німетчину, очолювану і таким вонючим маньяком, ладні були "пасть парвать", бо це їхня " Родіна, а Родіна только одна, другой не может біть нікагда, ана в серце насегда, вєрім в каманду, впірьод Німетчина, ура!" ? Це не "з'їзд", не спроба відповісти запитанням на запитання. І не закид, Стоуне. Просто, якщо ти даси собі раду з цими запитаннями, легше сприйматимеш мою відповідь на твоє. Отже, відповідь. Справжнє ДК, Стоуне, це такий спортивний клуб, який виборює трофеї(титули). Він, власне, існує для того, аби здобувати трофеї. Трофеї одночасно і причина, і спосіб існування клубу. І кожен, хто за існування клубу відповідає, робить свою справу. Спокійно, без скавучіння-бідкання про обмеженність своїх ресурсів, порівняно із могутніми ресурсами брежнєвих-грішиних якихось. Оскільки, Стоуне, кожен, хто в справжньому ДК відповідає за існування клубу, чітко знає, що, коли і як він має робити, аби клуб здобував трофеї. З огляду на все це, Стоуне, зрозуміло, що в справжньому ДК ми не мали жодних шансів побачити на посаді головного тренера Буряка, Дем'яненка, Лужного(двічі) та Сьоміна(двічі) з Газзаєвим... Газзаєву із двічі Сьоміним в справжньому ДК і взагалі, думаю, підлоги б мити не довірили, надто - посаду головного тренера.
 

После слов автора сего опуса - "Суркіс відсмоктав у Платіні" с этим человеком все ясно. Эти слова были в комментариях к очередному шедевру Сабо. Такое себе эротическое настроение при виде фотки Йожефа Йожефовича
Процентов 30 прочитал и понял, что 2 минуты моей жизни потеряно навсегда...