Автор: Віталій Усик
Зареєстрований: 02.03.2011
Останній візит: 30.08.2011
22 березня 2011 12:41
2

ДИНАМО - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ДО І ПІСЛЯ ПРОТИСТОЯННЯ.

Ось і закінчилися матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Для багатьох з цими матчами закінчився і весь турнір, але не для нашого "Динамо". В двохматчевій дуелі український клуб виявився сильнішим англійського "Манчестер Сіті".

А тепер зізнайтеся, хто дійсно в це вірив? Хто навіть і думати не смів про поразку киян в цьому протистоянні? Не впевнений, що набереться велика кількість настільки оптимістичних вболівальників, я також не відношуся до них.

Мої думки до матчу.

Слова.

Матч, якого з нетерпінням чекає весь Київ, та що там весь Київ, пів України мабуть чекає. Адже не щодня в нашу столицю приїздить головний фаворит європейського турніру. Коли ще можна наживо подивитися на таких зірок, як Тевес, Джеко, Сілва, Мілнер, Баррі та ін. Зрозуміло, що на стадіоні ім. В.Лобановського буде аншлаг. Щодо того, як команди пройшли попередній раунд, то тут і говорити не треба. "Бешикташ" був розбитий нашим київським клубом 8:1, а "Сіті" не сильно напружуючись вибив з турніру "Аріс" (3:0).

Протистояння.

Напад "Манчестер Сіті" проти захисту "Динамо".

Страшно, просто страшно за наш рідний клуб. Адже "Динамо" не зустрічалося з таким сильним суперником мабуть ще з 2009 року, коли грало в груповому етапі Ліги Чемпіонів. Юрій Сьомін ніби тільки знайшов оптимальний склад, як з команди вилетів лідер захисту Тарас Михалик і я дуже здивуюся, якщо Джеко, Тевес або ще хтось цим не скористаються.

Персона.

Звичайно Андрій Шевченко. Якщо він вийде на гру, то більшої зірки на полі точно не буде і це певним чином має зіграти на психіку захисників "Манчестера", та ще й без досвідченого Коло Туре. Андрій - одна з ключових осіб, яка допоможе нам у цій важкій боротьбі.

Ключ до успіху.

Ключ до успіху "Динамо" це наш Юрій Павлович, який може перемагати апріорі сильніші команди. Згадайте лише матчі "Динамо" з "Валенсією". Хто тоді мав великі надії на прохід у наступний раунд? Для "Манчестер Сіті" головне приїхати в Україну і показати свій кращий футбол, тоді жодний Сьомін нам не допоможе.

Прогноз.

Шанси на перемогу в турнірі від WillHill:

"Манчестер Сіті" - 4,5;

"Динамо" - 26,0.

Доволі низько оцінив наших хлопців WillHill. Але в футбол грають не коефіцієнти і не імена, хоча лише цим ми можемо себе утішати. Чесно кажучи, найбільше зараз хочеться, щоб не було розгрому.

Мої думки після матчу.

Слова.

Стадіон ім. В.Лобановського дійсно був заповнений. Питання "зайвого квитка" турбувало мало не кожного вболівальника київського "Динамо". Всі з нетерпінням чекали на, можлово, головний матч сезону для рідної команди.

Роберто Манчіні тим часом не захотів навіть провести тренування на нашому полі, аргументуючи це поганою якістю газону. Манчестерські зірки лише зробили маленьку розминку в готелі, де вони поселилися. Можливо вирішили, що тренуватись мають ті, хто не вміє грати, а професіоналам своєї справи вистачить і розминки.

Але гра показала наскільки англійці помилялися. Два голи від Шевченка та Гусєва вирішили долю матчу і подарували київським вболівальникам надію, а можливо і впевненість, що "Динамо" пройде "Манчестер Сіті". Хоча радіти було зарано, на нас ще чекав важкий виїзд в Манчестер. До Англії "Динамо" вилетіло майже відразу після матчу з "Ворсклою". Юрій Сьомін сказав, що команда має адаптуватись в Манчестері, ознайомитись з тамтешнім стадіоном. Що це дало? На перший погляд, ніби нічого, але ми не знаємо, що б було якби кияни прилетіли на матч в той самий день.

Щодо самої гри, то вболівальникам з слабким серцем не слід було її дивитися, адже напруга нависла як над "Сіті оф Манчестер", так і над головами фанів з першої хвилини і до 95. "Динамо" програло, але все ж пройшло в 1/4. Коларова так ніхто і не підтримав у вмінні забивати голи - 1:0 і 1:2 по сумі двох матчів.

Протистояння.

До матчу я сказав, що в основному напад "Манчестер Сіті" протистоятиме захисту "Динамо", але це слід було трактувати інакше. Атакуючий футбол "Манчестер Сіті" проти контратакуючого футболу "Динамо". І хто переміг всі і самі побачили, особливо це було помітно в першому матчі. Та і в другій грі Роберто Манчіні не зумів придумати як протистояти цьому стиль динамівців.

Персона.

Так як протистояння складається із двох матчів, то і персон у нас дві. В першій грі вразив своєю активністю Олег Гусєв: він забив одного разу, міг забити ще як мінімум двічі, з'являвся як на правому, так і на лівому фланзі, серйозно попсував нерви захисникам "Манчестер Сіті". В другому ж матчі Героєм з великої літери став наш капітан Олександр Шовковський. Саме завдяки ньому ми зараз святкуємо прохід у вісімку кращих команд ЛЄ. СаШо грав дуже впевнено на протязі всього матчу, а в кінці взагалі виконав кілька неймовірних сейвів, які врятували нас від другого пропущеного м'яча.

Ключ до успіху.

Здавалося, які там ключі можуть бути у "Динамо", але один таки знайшовся, називається він ЄДИНА КОМАНДА. Всі грали самовіддано, ніби востаннє, і це спрацювало.

Перед матчем я говорив, що Сьомін має стати нашою надією і не помилився, адже те, як грала команда саме його заслуга.

Вітаю всіх з виходом в чвертьфінал! Начувайся, "Браго"!

До матчей с Бешикташем, не верил что пройдем МС, после надеялся... Спасибо команде за четвертьфинал, но как же хочется чтобы СаШо поднял кубок над головой!
"А тепер зізнайтеся, хто дійсно в це вірив?" Я! Даже и писал об этом... Я что в этом такого сверхъестественного?