Автор: Олексій
Зареєстрований: 07.01.2009
Останній візит: 12.03.2015
29 червня 2010 00:31
2

Сучасному футболу - сучасний апгрейд!

Футбол - гра №1 у світі. А тому важко собі уявити, скільки років життя сумарно втрачають за матч вболівальники, скільки літрів вони випивають заспокійливих, скільки "з горя"(а не на радощах, що є суттєвою різницею) випивають алкоголю! Одна справа - програш твоїх улюбленців по грі, це життєво і проти цього не підеш. Але от коли справа стосується суддівської помилки(не зумисної, що звісно жахливо, але це інша розмова), а саме невимушеної, що виникає через невстигання, фізичну неможливість вгледіти часом миттєву подію. Ще більший жах викликає те, що на сучасному рівні техніки цих помилок можна уникнути. І це Вам доведе КОЖЕН телеглядач якогось серйозного турніру(в плані елементарно телетрансляцій).

Не хочеться вдаватися в безкінечеі дискусії типу "треба відеоповтор чи не треба", "виженіть Блаттера", "не вбивайте видовищність і динаміку футболу вашими повторами"... Наразі я хочу спрогнозувати які саме інновації можна ввести в футбол і яким чином вони мають функціонувати.

Відеоповтори. Дивлячись ЧС в ПАР я не перестаю хвалити про себе якість трансляцій, вчасність і влучність повторів, повну всебічність висвітлення подій на полі. Якість трансляцій і повторів зокрема є високою, навіть підсліпкувата людина все побачить. Що казати про арбітра, в руках якого вони можуть стати засобом повнішої реалізації своїх святих функцій - судити об'єктивно і справедливо! Що ж до практичної реалізації відеоповтора: біла краю поля має бути відеопульт, за яким має сидіти один з режисерів трансляції і якась відповідальна особа(чи то пак 4 арбітр, чи спеціально відряджена ФІФА чи УЄФА(чи місцевої федерації)). При потребі відеоповтору капітан апелюючої команди має звернутися до початку відновлення гри до арбітра і попросити право відеоповтору. Арбітр має підійти до цього відеопульта і власними очима побачити певний ракурс(або декілька) даної ігрової ситуації на моніторі, після чого зробити відповідний висновок і прийняти рішення. Право апеляції за тайм не має бути більше 2(якщо апелююча сторона була правою в прийнятті даної апеляції, тобто залишилась після неї правою, її спроба не зникає, а залишається на тому самому рівні - 2 чи 1, в залежності від кількості перед апеляцією). Якщо ж апеляція визнана неправомірною, 1 спроба зникає. Все займе максимум 30-40 секунд, які втрачаються зазвичай пустими балачками і заворушеннями між гравцями. Скажете - вб'є динаміку?! У НХЛ є відеоповтори, і що, хокей нединамічна і невидовищна гра???

М'яч. Вважаю, що є доцільним вживити в оболонку м'яча декілька датчиків(які наразі важать міліграми і які НІЯК не вплинуть не на політ м'яча ні на ще якісь його характеристики). Всі межі поля мають моделюватися в тривимірному просторі і відображатися на спеціальних комп'ютерах з урахуванням руху м'яча - будь яке його перетинання цих меж буде сигналом арбітру до голу, до ауту чи вільного удару. Дювайс з датчиком про виліт м'яча за межі легко буде інтегруватися в звичайних годинник судді(чи важко його зробити? - спитайте у японців, вони скажуть:-)). І вся ця система наразі є нескладною і для таких турнірів доступною.

Ось такі рішення я вважаю найдоцільнішими в даній ситуації. Але з радістю вислухаю Ваше бачення цих нововведень, пропозиції і думки!

Великолепнейшие трансляции!!! Если б ещё не вувузелы...))) А по данной теме уже высказывался неоднократно.
Вот что-что, а трансляция из ЮАР на высшем уровне. Складывается ощущение, что на каждом матче у них по 50 камер - улавливают любой момент. А вот за трансляцию ЕВРО 2012 я волнуюсь ...