3 листопада 2009 16:15
2

Яковенко вызвал Парцванию на матч с Бельгией

 

У вівторок, 3 листопада, молодіжна збірна України розпочала підготовку до матчу кваліфікаційного турніру Євро-2011 (U-21) проти команди Бельгії, який відбудеться 13-го числа у Сент-Труйдені. Початок − о 21.00.

 

Кадрові втрати

Серед футболістів, яких викликав на збір Павло Яковенко, відсутні дискваліфіковані київські динамівці Роман Зозуля і Кирило Петров, а також гравець столичної «Оболоні» Андрій Фартушняк. Окрім того, через травми не зможуть допомогти партнерам півзахисники запорізького «Металурга» та московського «Спартака» − Тарас Степаненко та Єгор Лугачов відповідно, а також дует із харківського «Металіста» − Євген Селін і Володимир Лисенко.

 

Шанс для чемпіонів

Разом із тим уперше до збору «молодіжки» долучаються 21-річний форвард ПФК «Севастополь» Юрій Плешаков, який з 11 голами очолює перегони бомбардирів першої ліги, а також пара 18-річних оборонців − Василь Прийма з донецького «Металурга» та київський динамівець Темур Парцванія. Останній, нагадаємо, у складі юнацької збірної України виборов «золото» Євро-2009 (U-19), який влітку приймала наша країна. Шанс дебютувати в молодіжній збірній отримав іще один чемпіон континентальної першості − 19-річний Віталій Віценець. Гірника Павло Яковенко викликав напередодні гри зі словенцями, проте тоді хлопець не потрапив до заявки.

 

Двобій із конкурентом

До табору молодіжної збірної вже прибули усі кандидати, окрім представників «Динамо» та «Шахтаря», які цього тижня беруть участь у розіграшах Ліги чемпіонів і Ліги Європи УЄФА, а також запорізького «Металурга», котрих досі не відпустило клубне керівництво. Виліт «синьо-жовтих» до Бельгії, команда якої є безпосереднім конкурентом українців за перше місце у 8-й групі,  запланований на 11 листопада.

 

Кваліфікація Євро-2011 (U-21). Група 8

 

Матчі у 2009 році

 

31 березня. Мальта − Словенія − 0:2.

9 червня. Україна − Мальта − 1:0.

4 вересня. Мальта − Бельгія − 0:1.

5 вересня. Словенія − Франція − 0:2.

8 вересня. Бельгія − Словенія − 2:0, Франція − Україна − 2:2.

9 жовтня. Україна − Бельгія − 1:1, Мальта − Франція − 0:2.

13 жовтня. Бельгія − Франція − 0:0.

14 жовтня. Словенія − Україна − 0:2.

конечно не хуже но алмейду купили поэтому он играет

по моему, парень ничем не хуже Алмейды.