16 квітня 2024 10:15

Лямуші про Мбаппе: "Ненормально, що Енріке не ставить свого найкращого футболіста у центр плану на гру. Дешам свій вибір зробив, і результати Франції на останніх ЧС говорять самі за себе"

Сабрі Лямуші вважає, що Луїс Енріке неправильно використовує Кіліана Мбаппе.


«Ми знаємо характер Луїса Енріке, його ідеї, його заслуги, і їх слід поважати, але не ставити свого найкращого футболіста до центру плану на гру – це ненормально.


У мене найкращий гравець був би в центрі гри, бо такий футболіст робить партнерів кращим або, відволікаючи гравців іншої команди, створює вільні зони на інших ділянках поля.

Я бачу, що Дідьє Дешам у збірній Франції свій вибір щодо Кіліана Мбаппе зробив. І результати на двох останніх чемпіонатах світу кажуть самі за себе.

Питання не в тому, щоб створювати Мбаппе найкращі умови, а у використанні його таким чином, щоб створити суперникам найбільші незручності.


Скажімо, у середу [у матчі з «Барселоною»] він міг би грати в центрі нападу, і навіть у тому випадку, якби йому довелося опускатися нижче, він міг би створювати Кубарсі та Араухо проблеми за рахунок входу до їхньої зони на високій швидкості. . А з огляду на швидкісні якості Барколя та Дембеле, які грають на флангах, це було б розумно», – зазначив колишній півзахисник збірної Франції.