15 квітня 2024 18:44

В’ячеслав ФРІДМАН: "Дніпро-1" отримав усі гроші від "Жирони". Ми були задоволені роботою з агентом Довбика"

Сьогодні у ЗМІ з'явилась інформація про те, що іспанську "Жирону" та агента українського нападника команди Артема Довбика Олексія Люндовського підозрюють у можливих порушеннях правил фінансового фейр-плей FIFA та економічних злочинах.


Журналіст UA-Football Владислав Личик зв'язався з комерційним директором дніпровського клубу В'ячеславом Фрідманом з проханням прокоментувати дану ситуацію.


- Чи читали Ви в пресі інформацію про те, що "Жирону" та агента Довбика можуть звинуватити у фінансових махінаціях при трансфері Артема до Іспанії?


- Так, читав.


- "Дніпро-1" отримував якісь запити від аудиторських структур?


- Ні. У "Дніпра-1" свій контракт з "Жироною". У агента - свій. Гроші за трансфер відразу поступили на клуб. Всі і відразу. В перший же тиждень після підписання контракту гроші офіційно поступили. Що там трапилось між Люндовьским та "Жироною" - я не знаю.


Але якщо запитати мене, то я маю хороше враження про Олексія. Багато разів спілкувався з ним. Він часто був на іграх, приїжджав на всі матчі Довбика. Я дуже сильно сумніваюсь в цьому (прим. - мова йде про фінансові махінанції). Це більше схоже на якийсь вкид його конкурентів.


- Тобто, Ви припускаєте, що цей інфопривід організували конкуренти Олексія Люндовського?


- Ну, я думаю, що це так. Що хтось хоче йому нашкодити. Не більше того. А у "Дніпра-1" окремий контракт з "Жироною". Все чесно, гроші були отримані на клуб. Ми їх всі використали у повсякденному житті. Вся сума поступила одним траншом у перший ж тиждень.


Якщо напишете про мою думку на рахунок Люндовського... Він справляє хороше враження. То його справи. Ми не лізли у відносини між "Жироною" та агентом. Ми нічого про це не знаємо.


- Якщо підсумувати, то у "Дніпра-1" був окремий контрак з "Жироною"?


- Звичайно. Там ще є агентська угода - між "Жироною" та Люндовський.


- А сам дніпровський клуб залишився задоволений роботою з агентом Артема Довбика?


- Так, ми задоволені.


Нагадаємо, Довбик перейшов до складу "Жирони" влітку 2023-го року з "Дніпра-1". Сума трансферу склала 7 мільйонів євро. Наразі Артем очолює гонку бомбардирів іспанської Ла Ліги, маючи у своєму активі 17 забитих м'ячів.