15 квітня 2024 11:04

"Він скористався шансом". Названо ексгравця "Динамо", який став прикладом правильного ставлення до українських футболістів

Колишній вінгер Динамо (був в системі до 2020 року) Денис Янаков в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» висловився щодо стрімкого злету з юнацької команди до першої захисника Віталія Миколенка.


«Микола з U-19 одразу потрапив в першу команду. Футбол завжди тобі дає шанс, а він ним сповна скористався».

Янаков вважає, що наразі українським гравцям простіше проявити себе, адже клуби не мають можливості купувати легіонерів.

«Всі почали грати – і подивіться, як свої вихованці почали приносити гроші. Динамо з Шахтою входять в топ-10 рейтингу за кількістю вихованців в дорослих командах. А раніше купляли чудаків, що якщо він пас на свого віддасть – це вже за щастя було».

Також Денис відзначив несправедливе ставлення клубів до власних вихованців та легіонерів.

«Легіонерів купляють за великі гроші. Він не хоче тренуватися, бігати – і нічого. Багато чого дозволялось, особливо в Шахтарі при Луческу.

А українці бігали і «ригали». Замість того, щоб своїх підтягувати. А не чекати – стрельне той чудак чи ні. Скільки пацанів через це розчинилося, не заграло! Я багато прикладів знаю».

Миколенко провів 132 поєдинки за Динамо (2017-2022): сім голів та 20 асистів.
Взимку 2022 року Віталій був проданий у Евертон за 23,5 млн євро. Наразі в складі англійського клубу оборонець провів вже 82 матчі, забивши три голи.