14 квітня 2024 16:28

"Чотири переломи та тріщина в щелепі". Лідер "Полісся" розповів про відновлення після моторошної травми

Після складної травми в області обличчя, яку отримав нападник житомирського «Полісся» Пилип Будківський минулого понеділка у виїзному поєдинку 23-го туру УПЛ з «Минаєм», він відновлюється вдома у Києві. Про це гравець розповів Sport.ua.


«Зараз є хоча би час приділити увагу дітям, а то мене вдома майже немає, - каже Будківський. - Стан після травми трохи вже кращий, хоча больові відчуття ще бувають. Коли позіхаєш або пчихаєш, то у пошкоджених місцях хрустить. Все ж таки чотири переломи – під оком, під носом, тріщина у щелепі. Та й зуби ще не відходять. Але нічого, тримаємось».


Як часто буває у футболі, після подібних травм воротарі та польові гравці використовують захисні маски, які виготовляються індивідуально, за спецзамовленнями. Такий намір має і Пилип Будківський.


«Так, потреба у захисній масці є. Знаєте, хочеться хоча б попервах певний час підстрахуватися. Адже у стики треба йти, а у підсвідомості це ще буде триматись. Тим більше, лікар застерігає, що не можна отримувати повторну травму».


Нагадаємо, що на 72-й хвилині поєдинку «Минай» – «Полісся» у боротьбі біля воріт закарпатців нападник у високому стрибку, намагаючись завдати удару по м’ячу, зіткнувся головами з гравцем команди господарів Дмитром Піддубним. До скривавленого Будківського, який на відміну від закарпатця постраждав досить серйозно, підбігли представники медичного штабу «Полісся», які довго надавали йому першу допомогу.


Врешті решт ескулапи житомирців вивели травмованого гравця за межі поля і передали лікарям швидкої допомоги, яка відвезла його до ужгородської лікарні. Вже потім футболіст приєднався до команди, разом з якою ввечері вирушив потягом «Ужгород – Київ» додому.


Фото: ФК "Полiсся"