9 квітня 2024 21:28

Віктор ВАЦКО: "Було дві спроби підкупу компанії, яка проводить аудит УАФ"

Український коментатор та журналіст Віктор Вацко прокоментував інформацію, що віцепрезидент УАФ Олександр Шевченко погрожував фінансовій директорці Євгенії Сагайдак через розподіл коштів за вихід на Євро-2024.


«УЄФА офіційно платить бонус кожній асоціації за вихід її збірної на євро у розмірі 9,25 мільйона євро (388 мільйонів гривень за курсом 42).

У доповідній Сагайдак йдеться про 100+ тисяч гривень на потреби футзалу. Так мені смішно від того. Неймовірно смішно від такого розпоряджання коштами. 100 тисяч з майже 400 мільйонів. Не собі в кишеню, а на потреби збірної з футзалу. Це ж корупціонер з великої літери. Ви розумієте з чого весь скандал?

Історія полягає в іншому. Мій WhatsApp подарував сенсаційну новину - було дві спроби впливу на компанію, яка проводить аудит діяльності УАФ за попередні 10 років. Простіше кажучи - дві спроби підкупу. Одна в Швейцарії, одна - в Україні. Тобто є факти, що аудиторам намагалися запропонувати фінансову винагороду, щоб загальмували процес чи дали неправдиві покази.

З одного боку в нас нюанси з аудитом, а з іншого - скандал, де жертвою виступає фінансовий директор УАФ Євгенія Сагайдак - людина команди попереднього керівництва УАФ. Вона працювала фіндиректором у Павелка.


Цей скандал з цією жіночкою… Я не бачу тут ніякого скандалу. Я бачу перекручену суть. Коли заходять гроші від УЄФА на УАФ, це не означає, що всі вони йдуть на збірну, вони йдуть в бюджет УАФ, а вже потім розподіляються. Не знаю, як фіндиректор УАФ з багаторічним стажем не може цього розуміти. Або просто не хоче цього розуміти, бо їй так вигідно», - сказав Вацко.